Шацькі освітяни зібралися на щорічну конференцію

31 Серпня 2018, 21:20
3170

Перед початком нового навчального року традиційно освітяни району збираються на конференцію, аби підбити підсумки минулого навчального року та окреслити завдання на наступний.

Цього року освітянська конференція відбулася у Шацькому лісовому колдеджі 30 серпня, яку провела начальниця відділу освіти, молоді та спорту Шацької РДА Людмила Єрофєєва, та участь у якій взяли Людмила Цевух, в.о. голови Шацької селищної ради, Анатолій Павлей, начальник гуманітарного відділу Шацької селищної ради. На жаль, не змогли бути присутніми керівники району - голова райдержадміністрації Василь Голядинець (перебував з робочим візитом у Варшаві), та голова райради Сергій Карпук (поїхав у відрядження до Луцька).

2

Коротко підбила підсумки минулого навчального року Людмила Єрофєєва. Проте основну увагу вона сконцентрувала на завданнях 2018-2019 навчального року, адже саме цей рік стане знаковим у впровадженні реформ початкової освіти, зокрема, стандартів Нової української школи.

«Ще жодного року галузь освіти не отримувала стільки коштів з державного бюджету, скільки цьогоріч, адже майже 1 мільярд гривень було спрямовано на Нову українську школу. В цьому році Шацький район отримав 450 тис.грн. на матеріали та обладнання для першокласників. За ці кошти закуплено меблі, наочність, обладнання. Окрім того, Шацький район в області є в числі трьох районів, які найкраще впоралися із освоєнням коштів на Нову українську школу», - відзначила керівниця районних освітян.

Загалом же, за її словами, на заробітну плату педагогів району в цьому році спрямовано майже 22,5 млн. грн. освітньої субвенції та 3 млн. грн. з районного бюджету. З цих коштів на зарплату використано вже 12 млн. субвенції та 2,5 млн. коштів району (на заробітну плату обслуговуючого персоналу шкіл). На підготовку шкіл до новогонавчального року використали майже 100 тис.грн.

2

Не оминула Людмила Єрофєєва питання дошкільної освіти: в дитсадках зробили ремонти, а в Шацькому дитсадку невдовзі планують відкрити ще одну групу, аби повністю охопити дошкільною освітою маленьких мешканців селища. Також у дитсадках вихователі активно впроваджують нові освітні технології, що не може не радувати.

2

Окремо освітянка акцентувала увагу педагогів та гостей заходу на впровадженні в навчальних закладах району стандартів Нової української школи, яка грунтуватиметься на педагогіці партнерства та взаємодії. Вагома увага в цьому році буде приділятись інклюзивному навчанню (такі класи будуть діяти у школах сіл Світязь, Пульмо, Ростань і Підманове), а інклюзивно-ресурсний центр, де зможуть навчатися діти Шацького району, діятиме у Любомлі. Окрім того, Людмила Єрофєєва розповіла про забезпечення навчальних закладів матеріалами та обладнанням для ремонту закладів та наочності для уроків, підручниками. Активно в минулому навчальному році проводились різноманітні спортивні ігри та змагання.

2

«Не зважаючи на це, в цьому питаннівсе-таки більше уваги треба приділяти вчителям фізичної культури та директорам шкіл., адже зараз набагато легше вирішити питання з фінансуванням поїздок на спортивні змагання, ніж знайти команду для цього», - зазначила головна освітянка району.

Про досягнення педагогів, їхню участь у конкурсах та олімпіадах учнів розповіла Наталія Приступа, завідувачка районним методичним кабінетом відділу освіти, молоді та спорту Шацької РДА.

1

Також привітав освітян з початком нового навчального року Анатолій Павлей, начальник гуманітарного відділу Шацької селищної ради, та розповів про забезпеченість шкіл громади і підготовку до нового навчального року. Приєдналась до вітань в.о. голови Шацької селищної ради, секретар Людмила Цевух. Серед очікуваних приємних подій, на які чекає громада в цьому році – це придбання третього шкільного автобуса (на закупівлю якого у місцевому бюджеті на співфінансування передбачено 668 тис.грн.). А серед основних завдань – добудова третьої черги опорної школи в Шацьку та зробити заклад ще більш доступним для дітей інших сіл.

1

1

Катерина Редько, голова районної організації профспілки працівників освіти, обнадіяла педагогів району тим, що на державному рівні й надалі будуть шукати фінансові ресурси для належної оплати праці педагогічних працівників.

1

До вітань педагогів долучилась директорка Шацької районної філії Волинського обласного центру зайнятості Мирослава Терета, висловивши сподівання на те, що і в наступних роках між Центром зайнятості та школами буде тривати тісна співпраця із профорієнтації  учнів середньої та старшої ланки.

1

Наостанок – нагородження педагогів, котрі в минулому році показали неабиякі результати своєї роботи. Серед них почесну нагороду - грамоту Верховної Ради України - отримала заступниця директора з навчальної роботи НВК «ЗОШ І-ІІІ ст. – гімназія смт Шацьк» Тетяна Сидорук.

1

2

2

1

1

2

2

1

1

1

1

2

2

2

1

1

2

2

2

1

1

2

2

3

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024