Пульмо: визначили переможців Кубка Світязя з гри боча

31 Серпня 2018, 19:05
4355

У четвер, 30 серпня, відбулося закриття триденних змагань за Кубок Світязя гри з боча серед осіб з ураженням опорно-рухового апарату та урочисте нагородження переможців змагань, - повідомляє прес-служба Шацької районної ради.

Привітати учасників до села Пульмо, де відбувалися змагання, прибули Ірина Хвисючик, радниця голови Шацької районної ради, Марія Христецька, директорка Шацького НПП, Віктор Галан- Ващук, виконувач обов’язків начальника Волинського регіонального центру фізичної культури і спорту інвалідів «Інваспорт», Роман Бурник, ксьондз, канцлер Луцької дієцезії Римо-Католицької Церкви. 

Учасники змагань отримали з рук гостей відзнаки та медалі за зайняті місця в різних групах. Так, участь брали спортсмени у індивідуальних змаганнях у класах ВС1, ВС2, ВС4, ВС5 та опен-класі; парних ВС4, ВС5 та опен-класі; командних ВС1/ВС2. Згідно з Положенням, команду-переможця визначили послідовно за найбільшою кількістю здобутих перших, других, третіх, четвертих і так далі місць. Отже, третє місце здобула команда Ковельського району, друге завоювали ратнівчани, а Кубок Світязя з гри в боча забрала комада міста Ковель. 

Подякували і тим, хто долучився до організації змагань. Слова вдячності лунали на адресу Сергія Карпука, голови Шацької районної ради, Василя Голядинця, голови Шацької районної державної адміністрації та Марії Христецької, директорки Шацького національного парку. Дякували релігійній місії «Карітас-Спес», які надали центр відпочинку в с.Пульмо для проживання учасників.

Як зазначив Віктор Галан-Ващук, це – єдина база відпочинку в Шацькому районі, яка має всі умови для проживання людей з обмеженим фізичними властивостями. Це стосується не лише пандусів, а й кімнат особистої гігієни та спалень. Належне подібно віддати Володимиру Кравчуку, голові громадської організації «Асоціація осіб з інвалідністю «Добродія в дії», який взяв на себе всі турботи, пов`язані з організацією змагань. З харчуванням допомагали шацькі підприємці Олена Лікіних, Василь Печук та Михайло Поліщук. 

Сподіваємося, що цьогорічні змагання дадуть старт щорічному проведенню таких спортивних заходів, допомагатимуть спортсменам у підвищенні свого професійного рівня спортивної майстерності, допоможуть залучати осіб з інвалідністю до занять спортом та сприятимуть реабілітації та соціальної адаптації людей з обмеженими фізичними можливостями. А Кубок Світязя з гри в боча стане традиційним.

Фото взяті зі сторінки Шацького НПП у Facebook.

1

1

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39