Які об'єкти Шацького району потребують першочергового фінансування

31 Серпня 2018, 14:00
Реконструкції потребує Шацький районний будинок культури 1980
Реконструкції потребує Шацький районний будинок культури

На засіданні колегії Шацької РДА проаналізували залучення внутрішніх інвестицій на території району.

Галина Носуліч, начальник відділу регіонального розвитку, екології та залучення інвестицій райдержадміністрації, на засіданні колегії Шацької РДА інформувала про підсумки виконання Програми економічного і соціального розвитку району за І півріччя 2018 року. Зокрема озвучила результат роботи з залучення внутрішніх інвестицій.

Шацька райдержадміністрація подала запит про виділення коштів за бюджетною програмою «Здійснення природоохоронних заходів» на 2018 рік, а саме на будівництво каналізаційної мережі у західній частині смт. Шацьк, с. Гаївка, с. Мельники та будівництво каналізаційних очисних споруд смт Шацьк. У відповідності до поданого запиту даний проект включено до плану природоохоронних заходів на 2018 рік, яким передбачається залучити кошти   державного бюджету в сумі 25 ,0 млн.грн. (на 2018 рік кошти місцевого бюджету передбачені в сумі 50,0 тис.грн. та інші кошти в сумі 19902, 328 тис.грн.).

Згідно з розпорядження голови облдержадміністрації №287 від 22 травня 2018 року затверджено 2 природоохоронні заходи,  які фінансуватимуться у 2018 році за рахунок коштів обласного фонду охорони навколишнього середовища на території Шацького району:

► Розробка проектно-кошторисної документації на будівництво полігону ТПВ у смт. Шацьк – співфінансування в сумі 260,0 тис.грн.,

►Придбання спеціального обладнання для екологічного безпечного роздільного збирання ТПА на території Світязької сільської ради Шацького раойну – співфінансування в сумі 100,0 тис.грн.

До обласної державної адміністрації подано списки першочергових об’єктів, що потребують фінансування в 2018 році в Шацькому районі за рахунок коштів ДФРР, субвенції соціально-економічного розвитку окремих територій та інших джерел фінансування, зокрема:

  1. Реконструкція з добудовою ЗОШ І-ІІІ ст.с.Піща;
  2. Реконструкція з добудовою навчально-виховного комплексу «Загальноосвітня школа І-ІІІ ст.-гімназія смт. Шацьк»;
  3. Нове будівництво амбулаторії сімейної практики медицини в с. Піща;
  4. Капітальний ремонт амбулаторії загальної практики медицини в с. Пульмо;
  5. Реконструкція Шацького районного будинку культури;
  6. Реконструкція існуючої будівлі дитячого відділення лікарні під гуртожиток з квартирами в смт Шацьк.

На даний час кошти не виділялись, об’єкти розглядаються комісіями з відбору інвестпроектів.

Коментар
25/04/2024 Середа
24.04.2024