Прокуратура посприяла засудженню злочинців, які вчинили напад на відпочивальника в пансіонаті «Шацькі озера»

31 Серпня 2018, 12:50
1247

За принципової позиції прокурорів Любомльського відділу Ковельської місцевої прокуратури засудили двох мешканців Львівської та Рівненської областей, які заволоділи чужим майном шляхом обману та вчинили напад на відпочивальника пансіонату «Шацькі озера».

Про це пише газета «Шацький край».

Ігор Філімонюк, в.о. керівника Ковельської місцевої прокуратури, звітував про діяльність Ковельської місцевої прокуратури на території Шацького району у I півріччі 2018 року.

Процесуальними керівниками місцевої прокуратури проведена значна робота до підвищення якості та ефективності провадження досудового розслідування кримінальних правопорушень, насамперед щодо їх розкриття.

При здійсненні процесуального керівництва прокурорами Любомльського відділу Ковельської місцевої прокуратури за 6 місяців 2018 року надано 111 письмових вказівок, скасовано 12 незаконних постанов про закриття кримінальних проваджень, виявлено один прихований від обліку злочин. За вказаний період прокурорами направлено до суду 58 обвинувальних актів, з них 5 – з угодою про примирення, а також одне клопотання про звільнення від кримінальної відповідальності.

Варто зазначити, що за принципової позиції прокурорів Любомльського відділу Ковельської місцевої прокуратури двох мешканців Львівської та Рівненської областей, які заволоділи чужим майном шляхом обману та вчинили напад з метою заволодіння чужим майном, поєднаним із погрозою застосування насильства, засуджено до тривалих термінів позбавлення волі.

Так, 14 серпня 2017 року 32-річний чоловік та його 30-річний напарник, перебуваючи в приміщенні пансіонату «Шацькі озера», де тимчасово проживав потерпілий, під час спільного розпивання алкогольних напоїв з останнім, керуючись єдиним умислом, направленим на протиправне заволодіння чужими майном шляхом обману, обміняв потерпілому готівку в національній валюті України на сувенірні купюри. Пізніше вказані злочинці з метою заволодіння майном потерпілого вчинили напад на останнього, що поєднувався із погрозою застосування насильства, а саме демонстрації та погрозі застосування револьвера.

Вироком Шацького районного суду Волинської області від 30 березня 2018 року чоловіків визнано винними у вчиненні злочинів, передбачених ч. 2 ст. 187,  ч. 2 ст. 190 КК України, за які одному призначено покарання у виді 7 років позбавлення волі, іншому – 4 років позбавлення волі. В обох зловмисників буде конфісковане усе належне їм на праві власності майно.

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024