31 серпня в Шацьку: прощавай, літо!

31 Серпня 2018, 09:35
3233

Цитата дня: «Я не хочу, щоб ви чинили чудо по-грубіянському. Волію, щоб ви робили помилки, але ввічливо». Мати Тереза.

Цей день в історії:

 1733  — своїм указом імператриця Анна Іванівна «пробачає» запорожцям «усі їхні провини» і бере під свою імперську руку. Козаки дістали можливість повернутися на рідну землю.

1898  — офіційно відкрито Київський політехнічний інститут.

1939 — Верховна Рада СРСР ратифікувала радянсько-німецький пакт про ненапад.

1986  — радянський пасажирський лайнер «Адмірал Нахимов» затонув у Чорному морі біля Новоросійська після зіткнення з танкером «Петро Васев»; загинули 423 людини.

1995 — на навколоземну орбіту запущено перший український науково-дослідницький супутник Січ-1.

2015 — Київ: після голосування за зміни до Конституції, внесені Президентом України, під Верховною Радою почались сутички між протестувальниками і правоохоронцями, більше 140 осіб зазнали поранень. Внаслідок вибуху загинуло (на місці і внаслідок поранень) четверо нацгвардійців, Невдовзі було затримано більше 18 осіб, які брали участь у заворушеннях.

Іменинники: Георгій, Григорій, Денис, Євген, Омелян, Іван, Іларіон, Лев, Макар, Михайло, Уляна. 

Про це Район.Шацьк писав рік тому:

Завдяки небайдужим людям хлопець, який наштрикнувся на вила, починає одужувати

Родина Карпуків із села Прип’ять щиро дякує усім, хто допоміг родині у скрутну хвилину, підтримав морально, а основне - фінансово, що й допомогло їхньому сину Богдану стати на ноги. Нагадаємо, місяць тому з їхнім старшим сином Богданом стався нещасний випадок: юнак, завантажуючи з батьком солому, не втримався на возі та наштрикнувся на вила.

Погода 31 серпня

У Шацьку сонце в цей день буде рідко з'являтися з-за хмар. Без опадів. Температура +16...+23.

Народний прогноз погоди: 31 серпня відзначається день святих Флора і Лавра. З цього часу починаються осінні холодні ранки, які переходять у ранкові заморозки. Останній день літа не завжди балував наших пращурів теплом: часто у цей день осідали важкі тумани, йшов дощ, дули вітри холодні.

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром