Стартували змагання на кубок Світязя з бочі

29 Серпня 2018, 18:10
4559

Вчора, 28 серпня, у селі Пульмо стартували змагання з бочі на кубок Світязя серед людей з інвалідністю.

Участь у відкритті змагань взяли Сергій Карпук, голова Шацької районної ради, Володимир Бугайчук, заступник голови Шацької райдержадміністрації, Руслан Кушнір, голова Пульмівської сільської ради, Марія Христецька, директор Шацького НПП, Віктор Галан-Влащук, виконувач обов’язків начальника Волинського регіонального центру з фізичної культури і спорту інвалідів «Інваспорт», Роман Бурник, ксьондз, канцлер Луцької дієцезії Римсько-Католицької Церкви.

Як повідомляє Шацька районна рада, учасники з Камінь-Каширського, Старовижівського, Любомльського, Ратнівського, Любешівського, Рожищенського районів та з міста Червоноград (Львівської області) зібралися у селі Пульмо для того, аби позмагатися в грі боча, а також відпочити та поспілкуватися. Стало це можливо за підтримки Шацької районної ради, Шацької районної державної адміністрації, Шацького національного природного парку, благодійників та релігійної місії «Карітас-Спес». 

Боча - це гра з набором м’ячів різних кольорів. Походить з Італії та входить до переліку паралімпійських видів спорту. Популярності в Україні почала набирати лише останні два роки.

Ідейним натхненником та ініціатором змагань став Володимир Кравчук, голова громадської організації «Асоціація осіб з інвалідністю «Добродія в дії», який займається цим видом спорту більше двох років. За його словами, жодні змагання намагаються не пропускати, аби була можливість підготувати достойну команду учасників збірної Волині до наступного чемпіонату України. До слова, минулоріч Волинська область стала п’ятою з 13 областей учасників чемпіонату. Окрім того, намагаються охопити всі куточки області, аби залучити якомога більше людей. Громадська організація «Асоціація осіб з інвалідністю «Добродія в дії», оголосила 2018 рік – роком гри з бочі, тож вже пройшли змагання в Ковелі, Володимирі-Волинському та Маневичах, також регулярно організовують в таборах, де є ті, хто може брати участь. На сьогодні організатори шукають благодійників та спонсорів, аби провести Кубок Полісся з бочі.

«Це дуже гарне завершення відпочинкового сезону, - каже Сергій Карпук, голова Шацької районної ради. – Мені дуже приємно приймати на території Пульмівської сільської ради людей з надзвичайною силою духу. Сподіваюся, що в майбутньому такі заходи будуть проводитися регулярно, а ми, в свою чергу, будемо створювати належні умови для відпочинку людей з особливими потребами».

Директорка парку Марія Христецька, вітаючи учасників змагань, зауважила, що цей відпочинковий сезон був насичений спортивними змаганнями і приємно, що закінчується він також на спортивній ноті. Адже, активний відпочинок – це й оздоровлення, й нові емоції, знайомства та незабутні враження.

Змагання за Кубок Світязя з боча серед осіб з ураженнями опорно-рухового апарату триватимуть протягом 28-30 серпня.

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024