Держслужбовці з Шацька відсвяткували День незалежності у Луцьку

28 Серпня 2018, 10:20
2284

Делегація Шацького району на чолі з головою районної державної адміністрації Василем Голядинцем взяла участь в урочистих заходах з нагоди 27-ї річниці незалежності України, які відбувались 24 серпня у місті Луцьку, - інформує відділ організаційного забезпечення, внутрішньої політики та інформаційної діяльності апарату райдержадміністрації.

Урочисте святкування на Волині розпочалося із молитви за Україну, яку звершили у всіх волинських храмах. Зокрема, у Свято-Троїцькому кафедральному собору УПЦ КП Молебень за Україну звершив у співслужінні священнослужителів митрополит Луцький і Волинський владика Михаїл.

Окрім того, владика Михаїл вручив Орден Святого Рівноапостольного князя Володимира Великого від предстоятеля УПЦ КП патріарха Київського і всієї Руси-України Філарета голові обласної державної адміністрації Олександрові Савченку.

Аби вшанувати пам’ять тих, хто віддав життя за Незалежність країни, на Театральному майдані міста Луцька відбулася панахида та покладання квітів до пам’ятного фотостенду «Герої Небесної Сотні – Загинули за єдність України». Голова Шацької райдержадміністрації Василь Голядинець також поклав живі квіти до пам’ятного фотостенду. 

Волиняни та гості міста переглянули пряму трансляцію святкового параду до Дня незалежності, що відбувався у Києві.

А на Театральному майдані розпочалася мистецька програма «Україна є! Україні бути!». Відкрила урочисте дійство відома волинська співачка Галина Конах піснею «Україна». Опісля виконання Державного Гімну України виступив голова облдержадміністрації Олександр Савченко. Він подякував усім, хто нині захищає нашу свободу та незалежність на сході держави та побажав усім миру, злагоди, родинного затишку, міцного здоров’я, щедрої долі, успіхів у справах та починаннях заради процвітання незалежної України та її народу. Керівник найвищої виконавчої гілки влади також вручив державні нагороди окремим волинянам.

Вишиванки, жовто-блакитні прапори, різнобарвні квіти, гучна музика, дитячі малюнки на асфальті, яскраві фотозони…Усе це підсилювало урочистість найвеличнішого свята українців та дарувало безліч незабутніх емоцій.

1

1

1

Коментарі
28 Серпня 2018, 13:34
Цікаво, чи свої кошти їздила делегація в м. Луцьк на свято?
29 Серпня 2018, 01:25
Звичайно, що не за свої !
30 Серпня 2018, 00:13
Перше фото просто жах: регіонал вклоняється героям небесної сотні за свою посаду.
Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024