28 серпня в Шацьку: розпочалось молоде бабине літо

28 Серпня 2018, 09:35
1364 Джерело: фото ілюстративне

Цитата дня: «Допоки ти сам не навчився щоранку підіймати Сонце на небеса, допоки не знаєш, куди спрямувати блискавку чи як створити гіппопотама, не берись судити, як Бог керує світом - мовчи та слухай...» Пилип Янсі

Цей день в історії: 

1739 - у ході російсько-турецької війни турецька армія зазнає поразки в битві під Ставучанами (наслідком битви стала капітуляція Хотина).

1936 - відкрилася знаменита італійська гоночна траса «Монца» - одна з найшвидших в «Формула-1».

1986 - «Королева рок-н-ролу», відома співачка Тіна Тернер удостоїлася зірки на Алеї слави в Голлівуді.

1988 - страшна трагедія під час авіашоу на військовій базі ВВС США Рамштайн (розбилися три літаки італійської пілотажної групи, сімдесят чоловік, включаючи трьох пілотів, загинули, від 300 до 400 осіб отримали серйозні поранення).

1999 - в Куала-Лумпурі (Малайзія) відкрився незвичайний комплекс споруд - дві башти-близнюки по 452 метри кожна (на той час це було Самро найвища споруда в світі).

2003 - через аварію в системі трансформаторів, в Лондоні відбулося широкомасштабне відключення електроенергії. 

Народились: 

1749 - німецький поет, автор безсмертної трагедії «Фауст», Йоганн Вольфганг Гете.

1878 - американський лікар, викладач медичної школи Джордж Хойт Уіпл (отримав Нобелівську премію з фізіології і медицини).

1948 - знаменита радянська і російська актриса, одна з найпопулярніших актрис радянського кінематографа Наталія Гундарєва (деякі її кінофільми «Осінній марафон», «Самотнім надається гуртожиток» назавжди залишилися в серцях телеглядачів).

1960 - американський астронавт-дослідник Лерой Чиао (зробив 4 космічних польоти, брав участь у шести виходах у відкритий космос, загальний наліт склав більше 2600 годин)

Іменини: Марія

Про це Район.Шацьк писав рік тому:

Розмальовані зупинки Шацького району - у числі найоригінальніших на Волині

Волиняни уже давно зрозуміли, що обіцянки – цяцянки і покращення потрібно починати з себе і власними силами. Тож найактивніші мешканці населених пунктів нашої області вирішили взятися за найпростіше – приведення до ладу зупинок, які ніби й не мають важливого естетичного значення, а таки є «обличчями» сіл та міст. Серед найоригінальніших зупинок області - розмальвані в селах Шацького району.

1

Погода

Безхмарним небо буде лише вранці - день та вечір у Шацьку очікуються похмурими. Без опадів. Температура +13 +22.

Народний прогноз погоди

28 серпня відзначається свято Успіння Пресвятої Богородиці. З 28 серпня розпочинається молоде Бабине літо, яке триває до 11 вересня. У минулі часи помітили, якщо молоде Бабине літо погоже - чекай негоди на старе (з 14 до 21 вересня). Якщо у цей день погода тиха і ясна, то й осінь буде такою ж.

Коментар
23/04/2024 Вівторок
23.04.2024
09:50