26 серпня в Шацьку: день народження святкує депутат Шацької райради Олександр Наумич

26 Серпня 2018, 09:30
Депутат Шацької райради Олександр Наумич 2238
Депутат Шацької райради Олександр Наумич

Цитата дня: «Дипломатія - це вміння красиво послати когось так, що він отримає від того задоволення і піде у вказаному напрямку...»

Цей день в історії1907 - знаменитий ілюзіоніст Гаррі Гудіні виконав неймовірний фокус: будучи закутим в ланцюги і кинутий у воду примудрився спливти на поверхню через 57 секунд.

1914 - у ході Першої світової війни війська Російської імперії зазнали від німців жорстокої поразки в битві при Танненберзі (командувач російської армії генерал Олександр Самсонов застрелився).

1918 - більшовики провели націоналізацію театрів в Росії.

1991 - керуючий справами ЦК КПРС Микола Кручина викинувся з балкона своєї квартири (багато дослідників вважають це замовним убивством у зв'язку зі зникненням «золота партії»).

1999 - знаменитий американський спринтер Майкл Джонсон встановив новий світовий рекорд з бігу на 400 метрів (результат склав приголомшливі 43.18 секунди).

2008 - розчленування Грузії: в результаті участі Росії в грузино-осетинському конфлікті Президент Росії Д. А. Медведєв підписав указ про визнання незалежності Абхазії і Південної Осетії (небагато країн наслідували приклад росіян: Республіка Нікарагуа, Боліваріанська Республіка Венесуела і Республіка Науру).

Народились: 

1866 - вчений-економіст, державний діяч Володимир Косинський (обіймав посаду міністра праці пр гетьманові Скоропадському).

1873 - американський винахідник Лі Де Форест (за своє життя отримав 180 патентів на винаходи, головний винахід тріод - електронна лампа, якщо на вхід подати слабкий електричний сигнал, то він посилиться).

Іменини:  

Єгор, Іпполіт, Ірина, Ксенія, Максим, Тихон

Сьогодні день народження святкують депутат Шацької районної ради Олександр Наумич, приватні підприємці Богдан Заяць, Олександр Хомич та шачанка Людмила Причепа. Район.Шацьк щиро вітає іменинників і зичить у доброму здоров'ї прожити ще багато-багато років!

Про це Район.Шацьк писав рік тому: 

Одна з 26 причин любити Україну - це озеро Світязь

Українці відсвяткували велике свято – День незалежності. До цього дня наші предки йшли довгими століттями. І от нарешті ми її маємо, нашу Україну! Їй виповнилося 26. Кожному з нас є чим пишатися і за що дякувати. До свята редакція 24 Каналу зібрала 26 причин любити Україну. Одна з них - чарівне озеро Світязь.

1

Погода

Весь день у Шацьку буде хмарним. Ранок і день пройдуть без опадів. Увечері можливий сильний дощ. Температура повітря +16 +22.

Народний прогноз погоди

26 серпня вшановується пам'ять святителя Тихона, Задонського чудотворця. Наші пращури у цей день прибирали у сараях і погребах, щоб до зимових сховищ не пристала осіння гниль. Спостерігали у цей день за горобиною: якщо цвітіння горобини пізнє, можна очікувати довгої і теплої осені.

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024