В Шацьку молилися за Україну і святкували День Незалежності

24 Серпня 2018, 21:30
4749

В смт Шацьк відзначили 27-у річницю незалежності України.

24 серпня в районному центрі відбулося святкування Дня Незалежності України. В сквері біля пам'ятника Тарасові Шевченку на шачан чекали гарно оформлені етномайданчики, виставка виробів ручної роботи, а також смачне частування стравами домашньої кухні і виїзна торгівля.

Урочисту частину розпочали ведучі Марія Шпак і Максим Веремчук, працівники Шацького районного будинку культури. Після того, як прозвучав гімн України, на сцену запросили протоієрея Миколу Вихора, благочинного Шацької округи. Священик зазначив, що зранку в храмі Різдва Пресвятої Богородиці смт Шацьк духовенство благочиння возносило до Бога молитви за Україну, її людей і мир.

–Ми просимо в Господа, щоб слова гімну «Запануєм і ми, браття, у своїй сторонці...» стали реальністю нашої держави, – зазначив отець Микола.

Невеликий екскурс в історію держави здійнили керівники району: Віктор Плейтух, перший заступник голови Шацької РДА, та Сергій Карпук, голова Шацької районної ради, наголосивши на тому, що тернистим шляхом здобула Україна свою незалежність. Становлення країни відбувається в складний час, триває війна, проте разом ми здолаємо всі перешкоди - наголосили представники влади.

Віктор Плейтух вручив відзнаки «Мати-героїня» Галині Назарук із Шацька, Любові Богуті з с. Піща і Дарії Голядинець із с. Світязь. Також почесними грамотами Шацької райдержадміністрації нагородив Галину Кузьмич, учасницю народного аматорського фольклорного колективу «Острів'яночка», с. Острів'я; Руслана Кушніра, Пульмівського сільського голову, та Костянтина Чеснокова, почесного громадянина селища Шацьк.

Сергій Карпук нагородив грамотами районної ради Ірину Бондар, методиста районного методкабінету відділу освіти, молоді та спорту; Галину Ключук, завідуючу фельдшерсько-акушерського пункту с. Голядин; медаль і грамоту отримав Микола Шевчук, голова ради пенсіонерів і ветеранів ОВС Шацького району. Медалі «За єдність України» керівник вручив учасникам АТО Василю Шепелі і Йосипу Матковському.

З днем народження держави привітала шачан Людмила Цевух, в.о.Шацького селищного голови і при нагоді відзначила грамотами Ніну Верешко, Надію Стаднік, Максима Матвіїшина, а також дворазового чемпіона Європи та срібного призера чемпіонату світу з веслування на байдарках і каное Дмитра Озимка і учасницю збірної команди України на чемпіонаті Європи Валерію Терету. Молодим спортсменам, які прославили Шацьк і Волинь, доручили покласти квіти до пам'ятника Тарасові Шевченку, вшанувавши цим пам'ять борців, які віддали свої життя за волю і незалежність України.

Чимало слів вдячності прозвучало зі сцени на адресу захисників України – воїнів АТО з Шацького району, які на Сході виборюють незалежність для нашої держави, даючи достойну відсіч ворогу. Майор Сергій Рибін, т.в.о військового комісара Шацького районного військового комісаріату, привітав усіх зі святом і вручив воїнам медалі «Ветеран військової служби - воїн АТО».

Нагородження на святі перепліталися з концертними номерами, підготовленими силами районного будинку культури (директор Валентина Ханзерук). Патріотичні пісні від Максима Веремчука, вокального ансамблю «Мелодія» та Оксани Цвинкилевич були просякнуті любов'ю до нашої молодої країни, день народження якої ми з гордістю відзначаємо.

Після урочистостей відбувся фестиваль «Озерний край дзвенить піснями». Про яскраві миті творчого заходу, колоритні номери та нові імена на мистецькому небосхилі району читайте на Район.Шацьк незабаром.

3

1

2

1

2

1

2

1

1

4

2

2

1

1

 

 

Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024