В селі Піща розпочнеться будівництво нової школи - Олександр Савченко

24 Серпня 2018, 16:20
3551

У Луцьку відкриють першу побудовану за роки Незалежності школу, а у Ратному запрацює сучасний дитсадок: про найближчі плани відкриття освітніх закладів на Волині поінформував голова Волинської ОДА Олександр Савченко.

Про це голова Волинської ОДА повідомив під час урочистостей до річниці Незалежності України на Театральному майдані у Луцьку 24 серпня, – повідомляє ІА Волинські новини.

Олександр Савченко зазначив, що невдовзі розпочнуть будівництво шкіл у селах Башлики, Піща, Стобихівка, де жителям пообіцяли, що школи почнуть будувати цьогоріч.

Понад 15 тисяч маленьких волинян вперше сядуть за шкільні парти. Вони навчатимуться за новими стандартами, які визначені новою українською школою. Тому на закупівлю обладнання та підручників і перепідготовку педагогів, покращення матеріально-технічної бази уряд спрямував цього року рекордну суму – мільярд гривень. Ці кошти навіть не можуть освоїти, тому що немає достатньої кількості виробників шкільного обладнання, зокрема, парт.

Волинь поставили у чергу і чекають, що парти у жовтні нададуть львівські підприємці. Те, що на Волині немає підприємства, яке могло б виготовити обладнання для місцевих шкіл, означає, з його слів, що в області ще є над чим працювати.

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024