Монах Світязького монастиря видав збірку поезій

18 Серпня 2018, 12:20
Автор збірки отець Аліпій (Віктор Павчук) 6904
Автор збірки отець Аліпій (Віктор Павчук)

«Недоспані  ночі» - перша збірка поезій Віктора Миколайовича Павчука, уродженця  Тернопільщини, якого доля привела на Волинь. Саме у селі Світязь він як отець Аліпій служив Богу у Петро-Павлівському чоловічому монастирі.

Хто небайдужий до віршів, може відчути глибокі почуття душі і серця автора.

«Тут солодкі й гіркі переживання від кохання, глибокі почуття до батьків та рідних, любов до природи, до благословенної землі, яка дала життя, - Тернопільщини, патріотизм і вболівання за долю України. А ще єдність з Богом, розмова з Творцем, надія на Його любов та милосердя», - пише в передмові до збірки Майя Мельничук, вчителька української мови Світязької школи.

Чимало віршів присвячені Волинській землі, зокрема селу Світязь, архімандриту Арсенію, наміснику Світязького Петро-Павлівського монастиря.

Віктор Павчук – багатогранна творча особистість. Окрім того, що пише душевні поезії, він співає, грає на бандурі, малює. Ілюстрації до книги та малюнок на обкладинці – справа його рук.

Нещодавно отець Аліпій залишив стіни Світязького монастиря. Можливо, поезії цієї збірки стануть теплим спогадом і розрадою для читача. Збірку Віктора Павчука можна придбати в Шацьку у магазині «Глобус» і в с. Світязь у магазині «Валерія».

2
«Недоспані ночі» Віктора Павчука
«Недоспані ночі» Віктора Павчука

4
Поезія про Світязь
Поезія про Світязь

 

Коментар
28/04/2024 Неділя
28.04.2024
27.04.2024
26.04.2024