11 серпня в Шацьку: якщо спілий овес вдруге зазеленіє - осінь буде непогожою

11 Серпня 2018, 09:35
1786 Джерело: фото ілюстративне

Цитата дня: «Людина - істота розумна, адже, на відміну від хамелеона, вона змінює свій колір цілком свідомо». Олександр Перлюк

Цей день в історії

843 - приймається угода про розподіл імперії Карла Великого між його трьома синами - дана подія входить в історію як Верденский договір.

1921 - більшовики дали старт проведення нової економічної політики(НЕПу).

1929 - Іран і Ірак підписали договір про дружбу (слід зазначити, що дружба між державами проіснувала недовго).

1973 - на радянські екрани виходить серіал «Сімнадцять миттєвостей весни» (складається з 12 серій, режисер використав велику кількість військової документальної хроніки).

1979 - привели у виконання смертний вирок «Тоньці-кулеметниці» (в роки Другої світової війни розстріляла понад 1500 осіб, використовувала для страти кулемет «Максим»).

1994 - кубинський беззмінний керівник Фідель Кастро скасував обмеження на виїзд з країни: в результаті буквально за місяць виїхало 20 тисяч осіб.

2003 - для виконання миротворчої місії президент України Л. Кучма відправив контингент військ в Ірак (солдати зізнаються, що участь у таких місіях це один з не багатьох способів отримання адекватної зарплати в українській армії).

2002 - румунський віщун ієромонах Арсеній на цей день передбачив Кінець світу. 

Народились: 

1939 - знаменитий психотерапевт Анатолій Кашпіровський.

1950 - один із засновників фірми Apple» Стів Возняк.

1955 - засновник піраміди «МММ» Сергій Мавроді (його ім'я стало синонімом обману і шахрайства, в даний час запустив схожу схему збору грошей тільки в інтернеті).

Іменини

Олександр, Василіск, Веніамін, вирій, Євстафій, Каллініком, Костянтин, Кузьма, Мамант, Михайло, Микола, Роман, Серафима, Феодосій, Феодотія

Про це Район.Шацьк писав рік тому:

Як доктор наук з Мукачева описує відпочинок на Шацьких озерах

Василь Гарагонич, доктор історичних наук, заслужений працівник освіти України, шеф-редактор «Панорама Медіа Груп» у виданні «РMG», побував на відпочинку в Шацьку. «Шацькі озера – це понад 30 водойм у Шацькому районі, найбільшим і найглибшим (59 м) з яких є вже згадуваний Світязь. На його берегах – десятки баз відпочинку підприємств, установ та організацій. Влітку на пляжах – яблуку ніде впасти. - пише доктор наук.

Погода

У Шацьку хмарна погода буде триматися до самого вечора. З ранку і до пізнього вечора йтиме дощ із грозою. Температура +19 +23.

Народний прогноз погоди

11 серпня відзначається день святого мученика Калинника. Слідкували у минулі часи за вівсом на Калинника: якщо спілий овес вдруге зазеленіє - осінь буде непогожою. У давнину існувало таке поняття як «мороки» - це похмурий туманний час, який був характерний для цього дня.

Коментар
18/04/2024 Четвер
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром