На Шацьких озерах відпочинковий бум

10 Серпня 2018, 18:05
15190

Десятки тисяч відпочивальників цими днями тішаться теплою і чистою водою озера Світязь. Особливо їх багато на пляжах сіл Світязь і Пульмо, майже на півсотні баз відпочинку урочища Гряда, базі відпочинку Східноєвропейського університету імені Лесі Українки «Гарт», «Куточку рибалки» тощо.

Про це пише Голос України.

На пляжі пансіонату «Шацькі озера» цими днями яблуку ніде впасти. Ущент забитий людьми пляж і пансіонату, який за звичкою волиняни називають «Турбазою». Доїхати сюди без пересадок можна автобусами не лише із Луцька, а й Рівного, Львова, Тернополя. Вода в озері майже така ж тепла, як в Азовському морі.

Цьому сприяє не лише спекотний цьогорічний серпень, а й прибережна мілина Світязя: щоб скупатися на глибині, дорослому потрібно пройти мілководдям добру сотню метрів. Можливо, дещо незручно, зате малечі рай і їхнім батькам спокійно.

Читайте також: В яких плавках красуються «світязькі Аполлони» на Шацьких озерах

Якими купальниками хизуються на Світязі чарівні відпочивальниці

Як і в селі Світязь, тут на пляжі жінки продають величезні пончики і пиріжки з різноманітними начинками: чорницями, ожиною, яблуками, абрикосами, повидлом, згущеним молоком… Ціна стабільна - 15 гривень за штуку. Мають попит також гарбузове насіння і таранька. Серед розваг найпопулярніші - катання на катамаранах і дайвінг (пірнання у спеціальному спорядженні). А для любителів прогулянок - ліс, у якому нині саме достигає ожина.

 

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39