День села Мельники: нагороди рекордсменам, концерт для селян і телевізор молодому подружжю

08 Серпня 2018, 21:00
6764

В cелі Мельники 7 серпня, на свято Успіння святої праведної Анни, традиційно відзначили день села.

Святкування розпочалося зі спільної молитви в Свято-Аннівському храмі, де зібралося духовенство Шацького благочиння, парафіяни і численні гості села.

Далі на сільському стадіоні розпочалися спортивні змагання і футбол. Азартна боротьба завершилася тріумфом найсильніших спортсменів. В перетягуванні канату І місце здобули господарі – команда з с. Мельники, ІІ – с. Піща. В підніманні гирі не було рівних Сергію Пекалюку з Шацька, який посів перше місце, друге місце дісталося Богданові Ващуку з с. Мельники. У змаганнях з висіння на перекладині перемогу здобув Павло Пацьох з с. Мельники, ІІ місце – в Олександра Лукашука з с. Ростань. Справжні пристрасті вирували під час футбольних баталій. За перемогу боролися чотири команди, місця розподілилися так: І місце -  с. Мельники, ІІ – с. Піща, ІІІ – с. Згорани, ІV – смт Шацьк.

У вечірню пору місцеві мешканці та приїжджі прийшли в центр села, до затишного скверу, де вже звучала музика і розпочиналася урочиста частина свята і концерт, організований силами місцевих аматорів під керівництвом завідуючого клубу Федора Гірича та Шацького РБК (директор Валентина Ханзерук). Гості мали можливість поспілкуватися за столиками, пригоститися морозивом чи холодними напоями, бо надворі стояла спека; дітки стрибали на батуті, ловили різнобарвну рибку в басейні, наносили фарбою і хною візерунки на обличчя і руки, робили екзотичні зачіски.


 

Усіх присутніх на святі привітали зі сцени ведучі Ольга Гайова і Максим Бакун, представники влади: Сергій Карпук, голова Шацької районної ради, Володимир Бугайчук, заступник голови Шацької РДА, Людмила Цевух, в.о. Шацького селищного голови, Віталій Яльницький, заступник селищного голови. Побажали привітним і працьовитим мешканцям Мельників добробуту і благополуччя, а селу, яке, до речі, на святі назвали містечком, - процвітання. Передав селянам привітання від народного депутата Степана Івахіва його помічник Володимир Бащук, який також привіз багато цінних призів для розіграшу святкової лотереї. На святкуванні відзначили грамотами районної ради вчительку музики Мельниківської школи Марину Хомич, найкращого читача бібліотеки Софію Дударчук; районної державної адміністрації – жителів села Лідію Шевчик та Оксану Падалюк; селищної ради – Сергія Сидорука та Ігоря Хомика.


 

Приємною несподіванкою став подарунок Мельниківському сільському клубу від Шацької селищної ради – сертифікат на придбання музичної апаратури, якого урочисто вручили завідувачу клубу Федору Гіричу.

Найочікуванішими стали нагороди жителів села в різних номінаціях. Так, відзначили місцевого лікаря Айболитя – Тетяну Штандер, радіо-, теле-, автомайстра Олександра Борсука, наймолодшу Ганнусю села – Анну Міщак, найстаршу Ганнусю – Ганну Сухецьку. Нагородили подружжя, які стали бабою і дідом – Миколу і Надію Постернаків; господиню «на колесах», яка готує найсмачніші обіди для відпочивальників, - Наталію Постернак; сільського музику – Володимира Сидорука; активного борця за добробут села – Катерину Штандер; наймолодшого жителя села Мирослава Гириковича.

Нагородження перепліталося з яскравими концертними номерами у виконанні місцевих і запрошених співаків: Світлани Постернак і Марини Хомич з с. Мельники, народних ансамблів «Лісова пісня» і «Молодички», колективів районного Будинку культури «Red Rose», «Мальви», дитячого вокального колективу «Барвінок», народного артиста України Василя Чепелюка, квартету «Акорд» (м. Луцьк), артистів Волинського народного хору та народного ансамблю «Жайвір» Старовижівського РБК. Гумористичні твори прочитала Катерина Стаднік.


 

Святкова лотерея подарувала присутнім на святі приємні емоції, бо на тих, хто придбав лотерейного квитка, чекали гарні призи. Головний з них – телевізор – дістався молодій парі, яка щойно зареєструвала шлюб (чоловік – із с. Мельники, дружина – з с. Пулемець).

Завершився багатий на події День села Мельники святковою дискотекою.


1

2

1

1

2

2

2

1


 

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром