Шацьк: безробітним розповіли про ризики працевлаштування за кордоном

07 Серпня 2018, 13:40
2294

Для підвищення юридичної грамотності безробітних щодо працевлаштування в Україні та за кордоном, унеможливлення паразитування шахраїв різного роду на довірливості наших співвітчизників у Шацькій районній філії Волинського обласного центру зайнятості 6 серпня відбувся семінар з питань запобігання нелегальній трудовій міграції та протидії торгівлі людьми.

Захід проходив за участю соціальних партнерів - представників відділу соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Територіального центру соціального обслуговування Шацького району та Бюро правової допомоги, сільських мешканців, які перебувають на обліку в службі зайнятості.

Заступник начальника відділу надання соціальних послуг Наталія Литвинюк особливу увагу присутніх звернула на наслідки зовнішньої нелегальної трудової міграції: шахрайство при працевлаштуванні, економічна експлуатація, торгівля людьми. Розглянули також можливості здобуття нової професії за сприяння служби зайнятості або підвищення кваліфікації за уже набутою професією чи спеціальністю для того, щоб працевлаштуватись в Україні.

З поняттям «торгівля людьми» ознайомила присутніх соціальний педагог відділу соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Територіального центру соціального обслуговування Марія Сидорук. Вона звернула увагу на можливі ризики працевлаштування та навчання наших громадян за кордоном, поінформувала про діяльність міжнародних та вітчизняних організацій, які допомагають постраждалим від торгівлі людьми. 

Інформацію про правовий захист громадян, які перебувають за кордоном, про організації та установи, які здійснюють підтримку громадян України за кордоном донесла до присутніх спеціаліст Бюро з надання безоплатної правової допомоги Олена Наумич

Безробітних також проконсультували про те, що у Волинській області громадська організація «Волинські перспективи» впроваджує програми реінтеграції та надання допомоги мігрантам, що повертаються з-за кордону, та займається питанням протидії торгівлі людьми («гаряча лінія»: 0332-255542, e-mail: [email protected]).

Учасники семінару подякували за змістовний та інформативний захід.


 

 

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024