6 серпня в Шацьку: не можна братися за польові роботи

06 Серпня 2018, 09:30
1224

Цитата дня: «Щастя — це гарне здоров'я і погана пам'ять». Бергман Інґрід (1915-1982) шведська кіноактриса.

Цей день в історії:

День Повітряних Сил Збройних Сил України. Відзначається щорічно згідно з Указом Президента (№ 579/2007 від 27 червня 2007 р.)

1649 — перемога козаків у Зборівській битві. Зраджений кримськими татарами Богдан Хмельницький винуватить Москву, яка не надала допомогу; українсько-московські стосунки погіршуються.

1914 — в Австро-Угорщині створено легіон Українських січових стрільців.

2016 — початок «стрілянини на півночі Криму» — в ніч на 7 серпня на окупованій Росією території Криму збройна сутичка між російськими військовиками. Або провокаційна «спецоперація», видана пізніше російською спец-пропагандою як «напад українського диверсійного загону».

Іменинники: Анатолій, Афанасій, Борис, Гліб, Давид, Іван, Іларіон, Христина, Микола, Роман.

Про це Район.Шацьк писав рік тому:

Тротуари в Шацьку не для пішоходів - їх заполонили автохами

По вулиці 50 років Перемоги в Шацьку, біля школи, паркування авто на тротуарі стало не поодиноким, а масовим явищем. На фото видно, що пішоходам немає місця на тротуарі, тому вони вимушені рухатися буквально по загорожі.

Погода 6 серпня

Незважаючи на ясну ніч, ранок у Шацьку - похмурий. Хмари займатимуть своє місце під сонцем до самого вечора. Без опадів. Температура +19...+25.

Народний прогноз погоди: 6 серпня вшановується пам'ять священномучеників благовірних князів Бориса та Гліба. У народі день Бориса і Гліба називали паликопна (гроза палить копиці), тому в поле намагались не виїжджати, за польові роботи не братися. Погоду дізнатись нашим пращурам допомагали квіти: якщо квіти в'юна щільно закрились, незабаром буде дощ.

Коментар
27/04/2024 П'ятниця
26.04.2024