Лучанка обурена ставленням жителів Шацького району, які підкидають тварин на бази відпочинку

04 Серпня 2018, 16:45
2176

Лучанка Ганна Доскоч на своїй сторінці у Facebook на писала гнівний пост про ставлення жителів курортних сіл Шацького району до бездомних тварин.

В ньому лучанка також просить зоозахисників та небайдужих людей взяти до себе покинутого собаку, який страждає через жорстоуке ставлення жителя села Пульмо.

Подаємо пост без змін: 

«Кілька років тому близька мені людина, перебуваючи з учнями в дитячому таборі у с.Пульмо (Шацькі озера), побачила жахливе явище: місцеві жителі масово викидають потомства своїх тварин й просто дорослих тварин, що набридли, під ось такі бази відпочинку й табори... Їх доля приречена на страджання й швидку смерть, бо там вони нікому не потрібні... Ще тоді пожаліла й привезла додому котика, який й досі у неї живе. Минулого року ще одного врятувала і вже вдома прилаштувала у добрі руки хорошим людям...

Цього разу без допомоги усіх вас, друзі, не обійтися... Цій собачці, ймовірно, немає й року і вона, напевно, ще жодного разу не народжувала. Один місцевий чоловік її дуже ненавидить і навіть не приховує цього. А собачка це дуже добре відчуває - вона добра до тих, хто йде з добром до неї, до інших - ворожа. Вона - дуже хороший охоронець. Лише має єдину ваду - немає одного очка. Лише Богу відомо, хто так з неї познущася... 

Скоро закінчиться літо, закриється курортний сезон, люди повернуться додому, бази відпочинку й табори закриються до наступного літа. Але ця собачка і сотні інших тварин до наступного літа не доживуть.

Місцевий менталітет не передбачає жалю до тварин, а до покинутих ними ж самими, тим більше... 

Тому я змушена просити допомоги в усіх вас - зоозахисників Володимира-Волинського, Нововолинська, Ковеля, Луцька й інших населених пунктів Волині й решти регіонів, а ще просто хороших й порядних людей, які мене знають! Через особисті обставини я не можу забрати цю собачку до себе навіть тимчасово і не маю фін. можливості своїми силами привезти її ближче до себе. Їй потрібен постійний дім і люблячі господарі, але наразі потрібна хоча б тимчасова перетримка. А тим часом її можна стерилізувати...

Я вірю в чудеса, які Бог робить так часто через інших людей в нашому житті. Будь ласка, станьте знаряддям Господа і допоможіть врятувати ще одного вухо-лапо-хвостика!!! Завтра кінець зміни і нікому буде подбати про цю собачку... Давайте, хоча б спробуємо це зробити!!!» - йдеться у дописі.

Коментарі
05 Серпня 2018, 23:29
Чому вона така добра не забрала собачку. Поодинокі особи не ставлять в приклад весь район. Проблема безпритульних тварин гостро стоїть в нашому суспільстві взагалі, і Шацький район тому не виняток. Якщо є бажання допомогти, потрібно піднімати питання моралі, а не звинувачувати всіх підряд. Є багато людей які доглядають або охороняють бази відпочинку круглий рік та діляться з безпритульними тваринами власним обідом.
Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024