Як шацькі «Молодички» фестивалили в Польщі і Білорусі

30 Липня 2018, 12:35
«Холенський ярмарок» у ґміні Стари Брус 3716
«Холенський ярмарок» у ґміні Стари Брус

В народного ансамблю «Молодички» Шацького МБК зараз гаряча творча пора.

Численні концертні виступи примножують славу колективу з Шацька, популяризують українську пісню на батьківщині і за кордоном.

Насиченими видалися для «Молодичок» та керівника ансамблю Ніни Вирович вихідні 28-29 липня. Так, в суботу наші землячки «запалювали» в Білорусі на святкуванні Дня селища Чернавчиці Брестського району. На свято колектив запросив селищний голова Олександр Солоневич. Саме в цьому білоруському населеному пункті мешкають гарні друзі  «Молодичок» - чоловічий ансамбль «Благовєст», з якими налагоджена плідна і тривала  (15-річна) співпраця.

На святі народний ансамбль із Шацька, вітаючи білорусів, виконав найкраще зі свого репертуару.


 

А вже в неділю, 29 липня,  «Молодичок» зустрічали бурхливими оплесками в Польщі. Ансамбль з його чарівними і талановитими учасницями та запальними українськими піснями завжди є бажаним гостем у сусідів з-за Бугу. «Холенський ярмарок» у ґміні Стари Брус Люблінського воєводства об'єднав майстрів з усієї Польщі. На яскравому ярмарку-фестивалі присутні мали можливість оглянути і придбати дивовижні вироби ручної роботи, а також насолодитися виступами творчих колективів, зокрема «Молодичок» із Шацька. Як розповіла Ніна Вирович, на цьому ярмарку ансамбль виступив уже п'ятий раз.

Теплий прийом, щедрі аплодисменти, подяка від організаторів – колектив вдячний полякам за душевне свято творчості.


 

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром