Чи поїдуть маршрутки у шацькі села

27 Липня 2018, 18:00
3151 Джерело: фото ілюстративне

На сесії Шацької районної ради зачепило за «живе» депутатів питання про стан організації маршрутних перевезень в районі.

Хоч воно і слухалося попередньо на профільній комісії, та депутати таки виявили бажання більш детально обговорити його та висловили своє обурення станом перевезень в районі. Вони один поперед одним розповідали та нарікали на відсутність деяких маршрутів по селах, недобросовісних водіїв, які не хочуть доїжджати до крайніх точок маршрутів, бо – не вигідно. Коли ситуація з початком сезону відпочинку ще більш-менш нормальна, то в зимовий період у деякі села практично нічим добратися. «Деякі перевізники працюють тільки літом, а зимою їх навіть не побачиш на маршрутах», - говорили депутати.

Як відзначив Василь Голядинець, для ефективного реагування райдержадміністрації потрібні звернення місцевих жителів та їхні конкретні скарги на ті чи інші маршрути. А таких, як виявляється, в райдержадміністрацію не надходило. Тобто письмово з людей ніхто звертатись до влади не хоче, хоча на виїзних прийомах місцеві жителі часто порушують це питання.

Контролем цього питання, як пропонували депутати, варто було б зайнятися комісії райдержадміністрації та сільським головам, котрі краще мають знати, чи прийшли у визначений час маршрутки у села, чи ні. А порушення перевізниками графіків маршрутів сільським головам треба фіксувати та подавати в районну адміністрацію, а вже звідти інформація буде направлятись в область.

Депутатка Наталія Новікова пропонувала передбачити у бюджеті кошти на компенсацію місцевим перевізникам за перевезення пільговиків, та хоча б таким чином стимулювати їх займатись перевезенням пасажирів у районі.

«У бюджеті на початку року заклали на це 50 тисяч гривень, але в районі немає жодного місцевого перевізника, відповідно вони не зверталися за компенсацією. Хоча ми казали підприємцям, які могли б зайнятись перевезеннями, що з бюджету можна отримати ці кошти. Але вони не хочуть мати справи з бюджетною установою», - розповів Василь Голядинець.

Обурювались депутати й ціною за проїзд: в одному маршруті ціна квитка до Шацька одна, а в іншому – набагато більша. «Але наші люди й такому раді, бо з Прип’яті узагалі не було чим добратися до Шацька», - зазначив депутат Анатолій Бубела. Виходом, на думку депутата, могла б бути закупівля автобуса на громаду, як це вже неодноразово пропонувалося.

У підсумку депутати таки взяли інформацію до відома та запропонували тримати питання на контролі, та ще раз заслухати першого заступника голови РДА на наступній сесії.

Коментарі
27 Липня 2018, 21:27
коли будуть їздити маршрутки в села Горохівського району; Луцьк - Миколаїв, Горохів _ Берестечко і інші
28 Липня 2018, 00:32
в районі немає жодного місцевого перевізника, приймак- ти 0.
Коментар
24/04/2024 Середа
24.04.2024
23.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром