28 липня в Шацьку: день народження в художника Миколи Крата

28 Липня 2018, 09:30
Одна з робіт художника з Шацька Миколи Крата 2216
Одна з робіт художника з Шацька Миколи Крата

Цитата дня: «Питання «а що подумають люди?» повинне стояти на останньому місці. По суті всім все одно. Життя ж твоє». Бернард Шоу.

Цей день в історії:

День хрещення Київської Русі — України, рівноапостольного князя Володимира.

1497 — в таборі під Заславом великий князь литовський Александр видав грамоту на переведення Луцька з волинського на маґдебурзьке право.

1914 — початок Першої світової війни.

1917 — (15 липня ст.с.) Мала Рада УНР затвердила особистий склад Генерального секретаріату на чолі з Володимиром Винниченком.

1942 — Наркомом оборони СРСР підписано наказ № 227, відомий під назвою «Ні кроку назад!», яким заборонявся будь-який відступ та запроваджував персональна відповідальність командирів, політпрацівників і бійців перед військовими трибуналами за невиконання наказу.

1991 — створено Союз офіцерів України.

Народилися:

1880 — Володимир Кирилович Винниченко, український письменник і політичний діяч.

Померли:

1015 — Володимир Святославич, великий князь Київський, святий.

Іменинники: Василь, Володимир, Петро.

Сьогодні день народження в жителя Шацька Миколи Крата.

Район.Шацьк вітає іменинника і бажає здоров'я, душевних сил, натхнення, нових ідей, плідної творчості та радості від кожного прийдешнього дня!

Про це Район.Шацьк писав рік тому:

Світязь: з автомобіля відпочивальниці вкрали майже 90 тисяч гривень

З початком сезону відпочинку в Шацькому районі почастішали випадки крадіжок.

Погода 28 липня

В цей день хмар на небі не буде тільки вночі, а з ранку й до самого вечора у Шацьку буде зберігатися похмура погода. Удень очікується дощ із грозою, ввечері - дощ. Температура +21...+25.

Народний прогноз погоди: У цей день вшановується пам'ять мучеників Кирика та Іуліти. У народі цей день називали Кирики-мокродирки, тому що часто у цей день йде дощ. Жінки у минулі часи святкували день «матінки Уліти», вважаючи її своєю заступницею. Також у цей день вшановується пам'ять святого рівноапостольного князя Володимира Київського. У народі говорили: «На Володимира Червоне Сонечко сонце красне світить». Тому, буде дощ чи сонце, вгадати важко.

 

 

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39