Закордонний паспорт можна отримати без черг і штовханини

28 Липня 2018, 15:00
5890

Чергу на персоналізацію закордонних паспортів на Поліграфкомбінаті «Україна» повністю ліквідували – документи видаються у встановлені законодавством строки – протягом 7 та 20 робочих днів в залежності від суми оплаченого адміністративного збору.

Про це розповів Голова Державної міграційної служби України Максим Соколюк під час брифінгу 26 липня.

Протягом останніх 2 років у всіх областях України було суттєво збільшено потужності з оформлення паспортів: у підрозділах міграційної служби кількість робочих станцій для оформлення біометричних документів збільшено більш як у три рази, крім того, понад 80 центрів надання адміністративних послуг за сприяння міграційної служби розпочали прийом заяв громадян на оформлення ID-карток та закордонних паспортів.

На Поліграфкомбінаті «Україна» у січні 2018 року запроваджено додаткову лінію персоналізації документів, що дозволило більш як у два рази збільшити кількість закордонних паспортів, які підприємство персоналізує щодоби.

Безпрецедентні заходи, яких було вжито після різкого зростання попиту на закордонні паспорти, починаючи від запровадження безвізового режиму ЄС для України, дозволяють сьогодні оформлювати щодня понад 20 тисяч закордонних паспортів та понад 5 тисяч ID-карток. При цьому у населених пунктах, де місцева влада запровадила прийом заяв на оформлення біометричних документів у центрах надання адмінпослуг (ЦНАП), черги на оформлення на сьогоднішній день практично відсутні.

Загалом, починаючи з січня 2015 року, в Україні було оформлено близько 9,5 млн біометричних паспортів для виїзду за кордон, за якими українці можуть подорожувати до країн ЄС без віз.

Після запровадження безвізового режиму ЄС для України попит на закордонні паспорти зріс у кілька разів, що спричинило не лише черги на оформлення документів, але й чергу на персоналізацію паспортів виробником – Поліграфкомбінатом «Україна» – траплялися затримки у видачі документів.

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024