В області пояснили, чому в Шацьку запланували будівництво сміттєпереробного комплексу

27 Липня 2018, 15:20
4216

Секретар Шацької селищної ради Людмила Цевух, яка нині виконує обов’язки голови, каже: громада проти, аби на її територію звозили відходи з сусідніх районів.

Знімальна група Суспільного. Волинь з’ясовувала ситуацію.

«Волинська обласна рада прийняла програму поводження з твердими побутовими відходами, де територія області поділена на п’ять зон. Ми вже дізналися про це із преси, із тих документів, які були оприлюднені на сайтах, і ми побачили, що до Шацького полігону мають  звозити сміття із Старовижівського та Любомльського районів. Так само наші люди обурені цим, приходили люди до селищної ради, зверталися, що це неприпустимо, бо це курортна зона, і поєднувати, щоб люди привозили сміття ще із сусідніх районів. Будемо звертатися, щоб цього таки не відбулося,» - каже Людмила Цевух.

Начальник КП «Будинкоуправління» Іван Коваль додає:

«Тут екологічний район, і зробити з нього смітника. Із трьох чи п’яти районів звозити сміття... я цього не розумію».

Читайте також: В Шацькій ОТГ не хочуть бачити на своїй території сортувально-переробного комплексу

Програму поводження з твердими побутовими відходами Волинська обласна рада затвердила 31 травня 2018 року, розрахована вона на 4 роки. Говорити про вивіз сміття з декількох районів в один поки зарано, - каже радник голови облдержадміністрації Олександр Закузенний. Він працював над розробкою цієї програми, пояснює: обираючи логістичні центри,  в яких в майбутньому спорудять сміттєсортувальні лінії, враховано кількість населення і тонаж сміття, яке воно продукує.

«Мінімальними в нас виявилося 15 тисяч тонн в рік: це продукування сміття й процесу переробки його та утилізації. Для Шацького району було вибрано три райони: це сам Шацький, Старовижівський та Любомльський. От куди його вивозити - нормально і логістично, щоб це не впливало ні на тариф, ні на що. Ну, можна ж сміття, в принципі, возити у Ковель, тільки тариф який буде», - пояснює чиновник. 

Далі - дивіться у відео.

 

Коментарі
27 Липня 2018, 19:01
В Шацьк ви не завезете ні одноі машини сміття .Запамятайте КОЗЛИ люди більше терпіти не будуть!!!!!
27 Липня 2018, 19:51
ЛЮДИ НЕ ПІДТРИМУЮТЬ будівництво сміттєпереробного комплексу в Шацьку !
27 Липня 2018, 20:21
Не знаю як інші жителі Шацька, але особисто я ПРОТИ!!!, щоб на екологічно чистому куточку будували комплекс, який перетворить його на забруднений. Це шкідливо не лише для довкілля але й для самих людей, дихати випарами сміття.
28 Липня 2018, 00:35
в любомлі - найкраще.
28 Липня 2018, 21:07
В себе під хатою побудуй завод , візьми відкат і живи там
Коментар
25/04/2024 Середа
24.04.2024