В Шацькій ОТГ не хочуть бачити на своїй території сортувально-переробного комплексу

26 Липня 2018, 16:20
3014 Джерело: фото ілюстративне

На черговій сесії Шацької ОТГ депутати направили звернення до керівництва області з проханням надати повну інформацію про наміри збудувати на території грмади один з п'яти сміттєпереробних комплексів.

Звернення Шацької селищної ради до Волинської обласної ради та Волинськрої ОДА озвучив Віталій Мелюх, начальник відділу економічного розвитку, комунального майна, містобудування та архітектури селищної ради.

Жителі Шацька стурбовані намірами керівництва області розташувати на території Шацької селищної ради розмістити одного з п’яти сортувально-переробних комплексів. В рамках програми, прийнятою в області, заплановано звозити до Шацька сміття з трьох районів - Шацького, сусідніх Любомльского та Старовижівського.

Така позиція дивує шачан та виконавчий апарат селищної ради, бо в програмі передбачено будівництво комплексу на землях запасу або резерву в Шацькій громаді, оскільки, як мотивують обласні посадовці, на цій території утворюється найбільший обсяг побутових відходів, а селище знаходиться в центрі блоку, що забезпечить найменшу відстань для доставки відходів.

«Це - не відповідає дійсності. Шацьк, якщо поглянути на карту, не є центром між Любомльським та Старовижівським районами. І тут навіть у літній сезон сміття менше, ніж у Любомлі. Окрім того, в обласній програмі передбачено створення на території району курорту, то як можуть на цій території поєднуватися такі несумісні речі» - говорив Віталій Мелюх.

Вартість будівництва комплексу становить 21 млн. грн., але половину з цих коштів мають виділити місцеві бюджети.

«Але чи є вони в Шацька – ніхто з області не питав», - зазначила виконуюча обов’язки голови Шацької ОТГ Людмила Цевух.

Тому у зверненні селищна рада просить надати всю інформацію щодо планів будівництва сміттєпереробного комплексу та представника розробника обласної програми взяти участь у громадських слуханнях з цього питання.

Коментарі
26 Липня 2018, 21:06
Треба вже бити на сполох, щоб потім не було пізно!
26 Липня 2018, 21:56
Якому дибілу вибачте за слово прийшло на думку на територіі національного парку зробити смітник.Це вже кінець!
26 Липня 2018, 23:25
ну це не смітник по перше а сортувально-переробний комплекс це дві різні речі а по друге ніхто з інших районів не схоче це зробити в себе так же само як і ми не хочем що до нас звозили.. ну і по третє сміття це гроші скажу як людина яка скажем так трохи на тому заробляє лаве питання в другом те що що ми долбойоби то факт оформлюєшся підприємцем для втор переробки смття ти маєш платити податок от тепер питання ви чи хочете від смиття позбутися чи щоб я вам податок заплатив ??? стимулюйте переробку сміття сотрування на метал пластик мукулатуру хай його вивозять здають на пункти прийому без податків.. так не коминхоз вивезе і захороне його так буде краще правда вже не має куда хоронити ....
28 Липня 2018, 03:36
Жоден з районів області не має стільки озер, тим більше таких, як Світязь. З якого ж дива в Шацьк везти сміття? Кому такі ідеї в голову приходять? Та його навпаки треба подалі звідси вивозити!
Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024