«Найгірше враження - від районного Будинку культури», - депутат Сергій Сидорук

26 Липня 2018, 19:05
4274

На сесії Шацької районної ради обговорили стан закладів соціальної сфери.

Про це йшлося у звіті голови тимчасової контрольної комісії з питань ефективності використання коштів районного бюджету, депутата Сергія Сидорука.

Так, комісія, у складі якої були депутати районної ради, протягом останніх місяців провела два виїзні засідання (Світязька сільрада та Шацька ОТГ), під час яких оглянула заклади соціальної сфери (школи, ліканю, ФАПи, заклади культури).

Майже усі сільські заклади медицини потребують капітального ремонту, про що говориться вже не один рік, а деякі господарські приміщення – навіть списання. У школі села Підманове відсутні спортзал та їдальня. На Світязьку школу вже придбали електроплиту для їдальні та окремий від школи котел – для дитсадка.

По Шацькій ОТГ комісія побувала в музичній школі (потребує ремонту приміщення, добудови котельні та облаштування системи опалення), відділі освіти, молоді та спорту Шацької РДА. Приміщення центральної районної бібліотеки теж потребує ремонту стелі та заміни вхідних дверей. Приміщення старої лікарні зараз надані в оренду підприємцям та установам району, а в колишньому дитячому відділенні, яке перепрофільоване під гуртожиток для лікарів, тривають ремонти.

Найбільш гнітюче враження, як відзначив депутат, у членів комісії склалось від стану районного Будинку культури. Коли інші районні центри можуть похвалитися ошатними залами, де проводять урочистості, то в Шацьку це є великою проблемою, адже Будинок культури ще в розмістили у колишньому приміщенні їдальні міжколгоспбуду. Там відсутня система опалення, від чого псуються стіни грибком всередині. Про реалізацію культурних заходів та дозвілля годі й говорити, а самі працівники культури змушені орендувати приміщення в Шацької районної лікарні.

На це голова Шацької РДА Василь Голядинець повідомив, що адміністрацією проект ремонту РБК подавався на Державний Фонд регіонального розвитку, але там він не пройшов відбору.

«На його реконструкцію треба 22 мільйони гривень. Будемо шукати інші фонди. Є надія, що три мільйони отримаємо на початок ремонтних робіт від депутатського фонду», - запевнив Василь Голядинець.

«Можливо, варто було б подумати над його перейменуванням у Центр дозвілля чи культурний осередок, і тоді його реконструкцію можна було б подавати на різні європейські фонди, як це спрацювало зі ремонтом Самійличівського будинку культури, який перейменували для участі у Європроекті на Центр розвитку села Самійличі. Інакше ми втратимо єдине місце, де збираються на масові заходи люди в Шацьку», - запропонувала Ольга Сахарук, керуюча справами районної ради.

Коментарі
27 Липня 2018, 02:25
Шановний Сергій Федорович, що вам мішало відремонтувати РБК коли були у владі?
27 Липня 2018, 11:45
Коли музична школа перейшла у підпорядкування ОТГ?!!!! А про розміщення РБК то в кінотеатрі "Чайка" розмістили, а там де написали Ви !!
03 Серпня 2018, 02:47
Шановний Петро. Нам (це всі гілки влади, які у той час працювали злагоджено і на результат) нічого не мішало відремонтувати РБК. У 2016 році реконструкція РБК була включена в ДФРР (державний фонд регіонального розвитку) як другий об'єкт, а першим був тоді - добудова школи у Шацьку на яку було передбачено велика сума грошей. Тобто грошей одночасно на такі великі об'єкти ні область, ні державний бюджет за один рік не давав. За послідуючі дії мені тяжко відповісти, бо не був вже "у владі", але проблема лишилася і її треба негайно вирішувати.
Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром