26 липня в Шацьку: день народження святкує начальник Пенсійного фонду Віктор Гірич

26 Липня 2018, 09:30
1844

Цитата дня: «Самостійну державу може збудувати собі український народ тільки власною боротьбою і трудом». степан Бандера

Цей день в історії: 

1708 - біля Білої Церкви був страчений полковник Василь Кочубей український, наказ віддав гетьман Іван Мазепа, який запідозрив полковника у бажанні донести Петру I про зраду самого Мазепи.

1909 - з порту Натал в Південній Африці виходить і пропадає безвісти англійський пасажирський пароплав Waratha, маючи на борту близько 300 осіб.

1914 - підготовка до Першої світової війни: Австро-Угорщина оголосила загальну мобілізацію і почала стягувати війська до кордону з Російською імперією.

1965 - Мальдівські Острови проголошують незалежність і відділяються від Великобританії, Мальдіви - це одна з найменших держав світу.

1974 - Франція провела ядерні випробування на атолі Муруроа, всього було проведено близько 181 ядерного вибуху.

1956 - Президент Єгипту Гамаль Абдель Насер націоналізував Суецький канал, що пізніше призвело до війни із західними державами. 

Народились: 

1856 - другий (після Шекспіра) за популярністю драматург в англійському театрі, лауреат Нобелівської премії з літератури і володар премії «Оскар» Джордж Бернард Шоу (підтримував політику Сталіна).

1928 - великий американський кінорежисер Стенлі Кубрик.

1943 - вокаліст гурту «The Rolling Stones» Мік Джаггер.

1959 - американський кіноактор, володар 2-х оскарів Кевін Спейсі (зіграв у скандальному фільмі «Краса по-американськи»).

1964 - американська актриса, грала у відомих фільмах «Швидкість», «Поки ти спав», «Руйнівник», «28 днів».

Іменини:  

Антон, Гаврило, Степан, Юліан 

Сьогодні, 26 липня, день народження святкує начальник Шацько-Любомльського об'єднаного управління пенсійного фонду України Віктор Гірич. 

Район.Шацьк вітає іменинника і зичить козацького здоров'я, миру і сили для подальшої плідної роботи!

Про це Район.Шацьк писав рік тому:

Шацьких підприємців, які реалізовують побутову техніку, оштрафували за порушення закону

Під час проведення шести останніх фактичних перевірок у містах Луцьку та Ковелі, а також у Шацькому районі встановлено факти недотримання вимог закону. До підприємців – порушників застосовано штрафні санкції в сумі 4,3 тисячі гривень, складено протоколи про адміністративні порушення.

Погода

Весь день у Шацьку буде хмарним. У другій половині дня опадів не очікується. Температура +18 +26.

Народний прогноз погоди

26 липня відзначається собор Архангела Гавриїла. За народним календарем цей день вважається серединою літа. Якщо 26 липня сухо, то осінь буде довга, тепла і суха. Наші пращури в цей день спостерігали за ластівками: якщо вони низько літають, осінь буде довга. З цього часу у деяких місцях граки починають збиратись у перші осінні зграї.

 

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024