Розбудова туристичного хутору на Гушові триває

25 Липня 2018, 14:30
5099

По-сусідству з двома дитячими оздоровчими таборами на заповідному березі озера Світязь у Шацькому районі останніми роками повним ходом іде спорудження нового котеджного містечка для дорослих відпочивальників, - пише Волинська газета.

Як свідчить вивіска біля в’їзду на вимощену бруківкою територію, ці малі архітектурні форми тимчасового характеру (будинки та альтанки змонтовані на підпорах і не торкаються землі), це – відпочинкова база «Гушівський хутір» Шацького національного природного парку, який із осені минулого року очолила Марія Христецька.

У будинках, зведених раніше, вже мешкають туристи. На інших ділянках серед соснового лісу, які неподалік світязького озера, зведення споруд триває. Вони – біля двох дитячих літніх оздоровчих таборів. Але якщо освітянський «Супутник», який належить обкому профспілки працівників освіти і науки, працює успішно, щорічно оздоровлюючи майже 1000 школярів, то сусідній «Салют» – пустка. В радянські часи він належав Нововолинській бавовнопрядильній фабриці, але в процесі дикої «прихватизації» потрапив до рук львівських спритників. Скільки Прокуратура Волинської області не намагалася повернути його або законному власникові, але у власність держави, все марно. Тому тепер тут тільки охорона і пустка, яку заповнюють автомобілі зі львівськими номерами.

Коментар
25/04/2024 Середа
24.04.2024