16 липня в Шацьку: день народження відзначають депутатка райради Світлана Іванюк та викладач коледжу Володимир Кононенко

16 Липня 2018, 09:50
1914

Цитата дня: «Є боротьба за волю України. Все інше - то велике мискоборство». Ліна Костенко

Цей день в історії: 1643 - експедиція голландського мореплавця Мартена де Фріза відкрила острів Сахалін

1661 - Стокгольмський банк випустив перші європейські банкноти

1795 - імператриця Катерина ІІ заснувала Волинську губернію

1909 - заснована компанія «Audi»

1917 - ухвалено ІІ Універсал Центральної Ради, що зафіксував домовленості між УЦР та Тимчасовим урядом Росії у відповідь на телеграму Тимчасового уряду Центральній Раді, надісланій цього ж дня.

1918 - у ніч із 16 на 17 липня в Єкатеринбурзі більшовики стратили колишнього імператора Миколу ІІ разом із сім'єю - царицею, п'ятьма дітьми і чотирма наближеними особами

1918 - гетьман Павло Скоропадський затвердив взірець морського прапора України.

1969 - з мису Канаверал у США стартував космічний корабель «Аполлон-11» з метою висадки людини на Місяць

1991 - уперше й востаннє 16 липня в Україні відзначено як День незалежності - із концертом українських гуртів на площі тоді ще Жовтневої революції в Києві. Апогеєм свята став виступ «Братів Гадюкіних» із феєрверком

1993 - президент Леонід Кравчук видав указ «Про утворення Волинського державного університету». Заклад утворювався на базі Луцького педагогічного інституту.

Народились: 

1908 - Василь Барка (Очерет), український письменник, поет і перекладач («Жовтий князь»)

1928 - народився Роберт Шеклі, американський письменник-фантаст

Іменини: 

Олександр, Анатолій, Антон, Василь, Георгій, Герасим, Іван, Костянтин, Марк, Михайло, Філіп 

16 липня день народження святкують депутатка Шацької районної ради Світлана Іванюк та викладач Шацького лісового коледжу Володимир Кононенко. Район.Шацьк вітає іменинників і бажає у доброму натхнення, сили та творчої наснаги для подальшої роботи!.

Про це Район.Шацьк писав рік тому:

Відзняли захід сонця на Світязі

Погода 

У Шацьку протягом усього дня небо буде вкрите хмарами. Вранці розпочався дощ із грозою, який продовжуватиме йти весь день. Температура повітря +16 +22.

Народний прогноз погоди

16 липня вшановується пам'ять благовірних князів Василя і Костянтина Ярославських. У народі цей день називається Маків, і з давніх часів вважається нещасливим. У цей день краще бути обережним і не починати ніякої справи. До цього часу повністю зріє і лісова, і садова суниця. У цей день наші пращури спостерігали за комарами і мошкою: якщо вони в'ються колами, хороша погода гарантована на найближчі семеро діб.

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024