Чому туристам варто завітати на Волинь та Шацькі озера

01 Липня 2018, 10:55
5387 Джерело: Фото Юрія Бойка

Про красу Волині писали вірші, змальовували її на полотнах й оспівували в піснях.

Волинь – земля, яку населяють з 1500-х років, частинка Моравської держави, де перший слов’янський просвітитель святий Мефодій продовжував започатковану із братом Кирилом справу, де була перша зимова резиденція князя Володимира, діє один із найстаріших храмів України і зберігається одна з найдавніших ікон Богородиці.

Ну, і не завітати на Шацькі озера - значить не пізнати справжню Волинь. Збереженням цього унікального куточка української природи опікується Шацький національний природний парк, створений у 1983 році. Його територія охоплює майже 50 тисяч гектарів, на якій розташовані 23 озер. Серед яких - легендарний Світязь.

Саме цього року нгова адміністрація парку за підтримки керівництва Держлісагентства України розпочала масштабні зміни в облаштуванні рекреаційних ділянок території, зокрема, наметових містечок, туристичних маршрутів та пляжів. 

Також тут відбувся з’їзд європейських монархів та Леся Українка написала свій перший вірш. Край неймовірної природи – це все Волинь. Чим ще славиться волинська земля дивіться у сюжеті Sfera-TV Lutsk

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024