Чорний борщ: що це таке та як його готують у Шацьку

У Шацькій громаді продовжують працювати над збереженням нематеріальної культурної спадщини – неповторного, багатогранного та унікального надбання людства, важливої частини іміджу кожного населеного пункту кожної громади.
Про це розповідають у Шацькому будинку культури.
В кожному селі є такий день, який називають «свіжина». Традиційно в цей день «колють кабана» і варять чорний борщ.
Чорний борщ – одна з найколоритніших автентична страва. Рецепт приготування доволі унікальний і славиться своїм специфічним смаком та зовнішнім виглядом.
В кожної господині свій особливий рецепт. Для його приготування використовують свіжу кров свинини, квашений столовий буряк, грудинку, печінку, легені, нирки та спеції. Є господині, які використовують свіжий буряк і оцет або лимонну кислоту.
Найкраще смакує чорний борщ з печенею картоплею або пампушками.
Елемент залишається живим на території громади, пов’язаний з сімейними традиціями, сприяє поглибленню почуття ідентифікації та приналежності до споконвічних народних традицій.
Мешканка селища Шацьк, вправна господиня Світлана Пех поділилась своїм рецептом приготування чорного борщу.
Читайте також: У Шацькій громаді показали, як готувати карасів, печених на очереті
-
Сьогодні
-
Завтра
-
Незабаром