Чорний борщ: що це таке та як його готують у Шацьку

15 Січня 2025, 12:05
Чорний борщ: що це таке та як його готують у Шацьку 5647
Чорний борщ: що це таке та як його готують у Шацьку

У Шацькій громаді продовжують працювати над збереженням нематеріальної культурної спадщини – неповторного, багатогранного та унікального надбання людства, важливої частини іміджу кожного населеного пункту кожної громади.

Про це розповідають у Шацькому будинку культури.

В кожному селі є такий день, який називають «свіжина». Традиційно в цей день «колють кабана» і варять чорний борщ.

Чорний борщ – одна з найколоритніших автентична страва. Рецепт приготування доволі унікальний і славиться своїм специфічним смаком та зовнішнім виглядом.

В кожної господині свій особливий рецепт. Для його приготування використовують свіжу кров свинини, квашений столовий буряк, грудинку, печінку, легені, нирки та спеції. Є господині, які використовують свіжий буряк і оцет або лимонну кислоту.

Найкраще смакує чорний борщ з печенею картоплею або пампушками.

Елемент залишається живим на території громади, пов’язаний з сімейними традиціями, сприяє поглибленню почуття ідентифікації та приналежності до споконвічних народних традицій.

Мешканка селища Шацьк, вправна господиня Світлана Пех поділилась своїм рецептом приготування чорного борщу.

Читайте такожУ Шацькій громаді показали, як готувати карасів, печених на очереті

Коментар
19/02/2025 Вівторок
18.02.2025