Кримінальне минуле Ігоря Корольчука, або хто заробляє на луцьких ринках. РОЗСЛІДУВАННЯ

28 Червня 2018, 11:20
Ігор Корольчук 9163
Ігор Корольчук

Війни за луцькі ринки тривають не один рік… Міська влада вкотре вирішила забрати цей бізнес собі… мовляв, надприбутки від оренди торгових площ мають іти в бюджет, а не комусь у кишеню…

Проте представник ображеної сторони – співвласник Волинської облспоживспілки Володимир Горгут не вірить в обіцянки влади – інформує Волинь24.

«І це є настільки брехливо. Настільки необґрунтовано і настільки, знаєте, принизливо для тих людей, які в цьому трошки розуміються…», – каже Горгут.

Та чи всі наміри озвучують владці? І в чиї руки насправді віддали базари?

«Але я вам просто кажу. Ви молода людина. То це хлопець такий. Криміналітет там просто такий – суровий. Так що ви дивіться, щоб у вас не було потім проблем», – зауважує екс-власниця телеканалу «Тоніс» Людмила Жукова.

Читайте також: Колишній голова Шацької РДА очолив комунальне підприємство Луцька

Зі слів Жукової, нинішній директор КП «Луцькі ринки» Ігор Корольчук, донедавна - голова Шацької райдержадміністрації, у 90-ті віджимав бізнес у людей.

 Формально на посаду керівника «Луцьких ринків» було оголошено конкурс. Проте фактично на це місце від початку був лише один претендент – Ігор Корольчук, – повідомляє Волинь 24 в іншому матеріалі.

Люди в інтернеті активно діляться спогадами про минуле цього чоловіка.

«Так це ж «Заєць» (Ігор Корольчук)!!! Подивіться його досьє в архівах МВС… Відомий рекетир та бандит 90-х!!!! Жах!!!! Знову те саме…((((».

Джерело у правоохоронних органах підтвердило: прізвище Корольчука було у списку людей, які займалися рекетом. Проти нього навіть був порушений кримінал.

Журналіст: Можливо, ви щось знаєте, пригадаєте про так звану бригаду Залевського… Чим вони займалися? 

Джерело: Людей вбивали, чим займалися… Але не доведено.

Журналіст: Був такий «Заєць» в його бригаді… 

Джерело: «Заєць» – це уже бувший голова Шацької районної адміністрації…

Журналіст: Ого! То це – той самий? 

Джерело: Так, Корольчук Ігор Адамович.

Про непублічне минуле Ігоря Корольчука не з чуток знає Людмила Жукова. У 90-х вона була власницею місцевого телеканалу «Тоніс».

«Був такий в 90-х роках. Працював офіційно касиром в банку чи кимось там дальше. Але віджимав бізнес в людей… Це так було: приходили бандіти до тебе в офіс і казали: «От то ти плати. На тобі рахунки і перераховуй туди гроші», – ділиться спогадами Людмила Жукова.

«Дехто вже загинули. Дехто не хотів працювати – то їх уже немає. У мене дані, підтверджені документами і всякими речами. Платіжні доручення можу показати, як я перерахувала гроші на таке-то підприємство», – додає вона.

У 98-му, під час місцевих виборів, «братки» прийшли до пані Людмили, щоб погрозами змусити транслювати на каналі рекламу Корольчука.

«Воно не вміє ні читати, ні писати. Закінчив там скількись класів. Потім купив диплом. Примушувал, бивший депутат Никитюк проплатив йому… ну, я змушена була його рекламувати. І він вибирався в депутати Луцької міської ради в 98-му році», – пригадує Жукова.

«Луцькі ринки» – не перша публічна посада Корольчука. У 2015-2016 роках він був керівником Шацької райдержадміністрації.
Заступаючи на посаду із зарплатою три тисячі гривень, наголосив: він – виходець із бізнесу.

Така ремарка мала б пояснити декларацію. А тут є немало… Більше двадцяти земельних ділянок, з яких дві – у кримському Судаку… А ще – чотири будинки: у Рівненській області; в елітному відпочинковому районі біля села Мельники на березі Пісочного; в Луцьку; та в Зміїнці… Останній, до речі, має чималеньку площу – 460 квадратів, а це – шість типових трикімнатних квартир…

Та який саме прибутковий бізнес допоміг панові Корольчуку заробити на таке майно?

Розпочинав трудову кар’єру нинішній директор комунального підприємства помічником єгеря, далі був маркетологом організації інвалідів та ветеранів, тоді – охоронцем… Наступна посада – бухгалтер фірми «Галс», до якої в 90-х був причетний відомий на той час бізнесмен, а нині депутат обласної ради Василь Столяр.

Наступні кілька років Ігор Корольчук працював економістом. Цікаво, що вищу освіту він здобув уже пізніше – лише через три роки після того, як почав працювати в столиці радником голови правління «Укрнафти».

Впродовж двох тижнів журналісти намагалися домовитися про зустріч з Ігорем Корольчуком. Хотіли з’ясувати, який саме бізнес дозволив нажити немалі статки, а також запитати, чи мають рацію ті, хто розповідає про його бурхливі подвиги в 90-х…

Проте директор комунального підприємства так і не знайшов можливості з зустрітися.

«А я вам все розкажу. Я ж вам пообіцяв – я вам все розкажу. Після дванадцяти я вас наберу. Добренько?», – зазначив Корольчук в телефонній розмові, так і не виконавши обіцяного.

Після виходу розслідування журналісти вкотре зв’язалися з Ігорем Корольчуком, проте він відмовився щось коментувати.

Детальніше – у «Спецтемі» 12 каналу «Розбазарювання по-луцьки».

Василь БІДУН (для «Волинь24»)

Коментарі
29 Червня 2018, 01:38
чисто заказуха Горгута. Горгут довів до жахливого стану КООП спілку а тепер огризається сам взяточник на відкатах сидить . неодин раз вимагав відкат
29 Червня 2018, 02:06
Я чув виступи Корольчука, як голови Шацької РДА - розумний, мудрий чоловік. Лише гарні спогади...
04 Квітня 2021, 17:12
король рагулей
Коментар
24/04/2024 Вівторок
23.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром