Альтанки, кабінки для переодягання та дерев'яні доріжки - в Світязі облаштовують центральний пляж

24 Червня 2018, 18:00
5783 Джерело: volyn24.com

На центральному пляжі у селі Світязь ставлять нові альтанки, кабінки для переодягання та облаштовують дерев'яні доріжки.

Раніше сюди вже завезли 500 вантажівок піску.

Директорка Шацького національного природного парку Марія Христецька каже, готуватись до сезону почали ще взимку. Завершити ж роботи планують за тиждень – повідомляє Волинь24.

"В першу чергу ми хотіли вирівняти територію, тому що величезні ями були, калюжі, болото. Першочергово завезли землю, глину, аби підняти пляж. Після цього засипали його піском", - розповідає посадовиця.

З її слів, пляж поділили на ділянки, кожну з яких закріпили за підприємцем. Вони відповідають за порядок на своїй території - прибирають, косять траву. 

А от централізовано сміття вивозить місцеве комунальне підприємство, яке уклало договір з національним природним парком. Останній також платить за обслуговування біотуалетів. На туалети щосезону витрачають 200 тисяч гривень. 

Одне з джерел доходів парку - екологічний збір. 25 гривень за легкове авто та п'ять гривень з людини повинні сплачувати туристи, які вїжджають на територію Шацького національного природного парку. 

Наступного року на центральному пляжі планують поставити лежаки. Обіцяють, що засмагати на них відпочивальники зможуть безкоштовно.

2

2
Нові альтанки ще збирають
Нові альтанки ще збирають

2
На пляж привезли 500 вантажівок піску
На пляж привезли 500 вантажівок піску

3
Робітники настелили дерев'яні доріжки
Робітники настелили дерев'яні доріжки

3
Також на світязькому пляжі з'явились нові кабінки для переодягання
Також на світязькому пляжі з'явились нові кабінки для переодягання

 

 

Коментарі
27 Червня 2018, 19:58
пляж то роблять гарний а озеро знищують виловлюючи мікрофлору яка чисть озеро від бруду .ловля шаріки фіто незамислюючись про наслідки.гади.знаю таких людей .хотілосяб щоб Марія,Христецька взялась ще за таких людей.які по ночах ловлять і знищують озеро
Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром