Відпочивальники на Шацьких озерах нарікають на малу кількість банкоматів та терміналів

23 Червня 2018, 18:45
8009 Джерело: фото ілюстративне

З настанням літа до Шацька їдуть відпочивальники з різних куточків України і не тільки. Відповідно в невеликому районі з населенням у 16 з гаком тисяч значно збільшується кількість людей. Але разом з цим відпочивальники та місцеве населення стикаються з неабиякою проблемою, пов’язану з функціонуванням банкоматів та терміналів, або ж їх повною відсутністю.

Якщо в самому Шацьку ситуація ще більш-менш нормальна (є два банкомати Ощадбанку, чотири – ПриватБанку, та три термінали ПриватБанку), то в курортних селах (Світязь, Мельники, Гаївка, Пульмо) відпочивальники такі блага сучасної фінансової цивілізації майже не знайдуть. В такому випадку людям доводиться спеціально їхати до Шацька, аби зняти готівку чи купити якісь продукти. Добре, якщо є своє авто. І ні – то автобусом.

Але бувають дні, коли в Шацьку навіть наявність такої кількості банкоматів та терміналів не рятує ситуацію: то готівка у банкоматах закінчиться ще до обіду (особливо – у базарні та вихідні дні, коли на «допомогу» відпочивальникам приходять білоруси, котрі також знімають у банкоматах гривні за вигідним курсом), або система «висне» чи «глючить» (від цього не застрахований ніхто, навіть банк).

Виходом із цієї ситуації могли б стати термінали в сільських магазинах, де купивши продукти чи інші речі, клієнти могли б розрахуватися банківською карткою. І знову ж таки: якщо в Шацьку супермаркети «Наш край» та «Велес» вже давно встановили платіжні термінали (а в деяких магазинах вони з’явилися декілька місяців тому), то в магазинах курортних сіл знову ж таки з цим «благом цивілізації» були проблеми.

Про те, що жителька Володимира-Волинського, забираючи дитину з табору, не змогла в одному з магазинів Пульма розрахуватися карткою, розповіла редакції Району.Шацьк по телефону.

«Великі суми готівки люди не хочуть із собою возити, бо бояться крадіжок. Того й тримають кошти на банківських картках, якими зручно розраховуватися у магазинах. Але в курортному районі лише в деяких магазинах по селах є термінали», - нарікає пані Тетяна.

Потрохи починають встановлювати платіжні термінали в магазинах Світязя та Мельники (принаймні, карткою можна розрахуватися у магазинах «Сільмаг»). Нещодавно великий платіжний термінал встановили у магазині «Все для дому» села Пульмо, яким можуть скористатися не лише місцеве населення, а й відпочивальники. Відтепер там можна поповнити рахунок мобільного телефону, сплатити рахунок за електроенергію, поповнити будь-яку банківську картку чи оплатити кредит. Тобто в Пульмі це вже буде четвертий термінал (три маленькі розрахункові термінали знаходиться у трьох магазинах села «Сільмаг», «Колесо» і «Все для дому»).

Але й цих терміналів, буває, вельми бракує у спекотні літні вихідні, коли на Шацьких озерах, здається, опиняється пів України…

Тому, шановні відпочивальники, якщо захочете провести свою відпустку на Світязі, плануйте, що будете брати з собою: готівку чи банківську картку. Або балансуйте у своєму виборі.

Віта Шепеля

Коментарі
24 Червня 2018, 17:58
Чому пишете, що в Світязі тільки в магазині "Сільмаг" є термінал? В "Ромашці" вже більше року теж є термінал і по-моєму з'явився ще раніше ніж в "Сільмазі"...
24 Червня 2018, 23:26
В магазині "У Наталки" вже більше трьох років працює термінал, тоді ще як Сільмагу і не снилося!
25 Червня 2018, 02:06
Хіба ж не можна поставити банкомат у селі Світязь, один на все село, щоб і простим людям не приходилось їздити в Шацьк щоб зняти пенсію, стипендію, заралату. Але це питання до скоріше до банку
Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39