На шацьких озерах влітку функціонуватиме 15 рятувальних постів

21 Червня 2018, 16:10
1756

В Шацьку обговорили питання безпечного відпочинку на озерах району.

19 червня голова Шацької РДА Василь Голядинець за участі своїх заступників провів робочу нараду, на якій з-поміж інших питань детально обговорювалось питання створення безпечних умов відпочинку на водних об’єктах Шацького району, – інформують у прес-службі Шацької РДА.

Про проведену роботу щодо забезпечення безпеки людей на водних об’єктах району доповідав Анатолій Пінкевич, начальник Шацького районного сектору управління державної служби надзвичайних ситуацій у Волинській області. Зокрема, він зазначив, що працівниками водолазного відділення АРЗ СП УДСНС України у Волинській області в травні-червні проведені обстеження 13 -ти місць масового відпочинку (9 - на озері Світязь та 4 - на озері Пісочне). Укладено 12 договорів на аварійно-рятувальне обслуговування місць масового відпочинку. На місцях відпочинку впродовж літнього періоду функціонуватиме 15 сезонних рятувальних постів, які відповідно до «Правил охорони життя людей на водних об’єктах України» віднесені до рятувальних постів третьої категорії. Вони обслуговуватимуть берегову смугу завдовжки до 300 метрів та у своїй роботі використовуватимуть веслові човни.

1

 

7 червня цього року на території водолазного відділення в селі Світязь проведене навчання матросів-рятувальників (36 чоловік). Крім цього, в районі постійно здійснюються заходи щодо забезпечення безпеки людей на водних об’єктах згідно розпоряджень керівництва райдержадміністрації. Ближчим часом заплановано перевірити стан усіх рятувальних постів, оскільки відпочивальний сезон на певних територіях  тільки розпочинається.

Анатолій Анатолійович також зауважив, що невирішеним залишається питання організації роботи рятувальних постів в місці масового відпочинку: «Куточок рибалки» (Шацький НПП), адже на пляжі відсутні будівлі (вагончики) рятувальних постів, які позначаються відповідним написом «Рятувальний пост», наочною інформацією про правила поведінки на воді. Протяжність пляжу «Куточка рибалки» потребує облаштування мінімум 3-ох рятувальних постів 3-ї категорії.

Турбує начальника Шацького сектору управління державної служби надзвичайних ситуацій те, що у селищі Шацьк на озері Чорне купається велика кількість відпочивальників (серед них й багато дітей), а рятувальний пост відсутній, бо дане місце не визначене як місце масового відпочинку. Відповідно не організовано роботу рятувального поста. З тієї самої причини відсутні рятувальні пости на прибережній смузі озера Люцимер, озера Світязь  в селі Пульмо, урочищах Іллічівка, Ляпове та інших місць відпочинку.


 

Співдоповідач по даному питанню Марія Христецька, директор ШНПП, повідомила про готовність до роботи рятувальних постів, що обслуговують водні об’єкти пляжів наметового містечка «Незабудка» та «Куточка рибалки». З її слів стало відомо, що групою водолазно-рятувальних робіт АРЗ СП УДСНС України у Волинській області проведено водолазне обстеження дна акваторії пляжу «Незабудка». Готується договір на постійне обов’язкове обслуговування пляжу наметового містечка «Незабудка» та «Куточка рибалки» з державною аварійно-рятувальною службою. На території наметового містечка «Незабудка» організоване постійне чергування двох матросів - рятувальників сезонного рятувального поста, що пройшли перепідготовку за спеціальною програмою в аварійно-рятувальній службі.


 

При підтримці підприємців рятувальний пост на пляжі «Куточока рибалки» (біля метеостанції ) проходить реконструкцію і в повній мірі забезпечений всім рятувальним майном.

В планах керівника Шацького національного природного парку -  облаштування додаткового рятувального поста на пляжі «Куточок рибалки» біля «Nester house».

Вислухавши доповідачів, голова Шацької райдержадміністрації Василь Голядинець дав відповідні доручення виконавчим комітетам Шацької селищної ради (секретарю Людмилі Цевух), Світязької сільської ради (сільському голові Миколі Цвиду), Пульмівської сільської ради (сільському голові Руслану Кушніру).
 

Коментарі
22 Червня 2018, 17:40
На мою думку на центральному пляжі в світязі не завадили б буйки на літній період
Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром