Спортивна школа чи промислова зона: яка перспектива території біля озера Велике Чорне

21 Червня 2018, 10:40
4260

У четвер, 14 червня, в Шацькій селищній раді відбулося обговорення Детального плану території частини вулиці 50 років Перемоги, 5 в смт Шацьк.

Детальний план цієї території, замовником якого є Шацька селищна рада, покликаний визначити планувальну організацію та розвиток частини території ради.

1
Схема розподілу ділянок
Схема розподілу ділянок

 

Мова йде про земельну ділянку площею 2,5 га (межує з прибережною зоною озера Велике Чорне), яка перебуває в спільній комунальній власності територіальної громади, на даний час – в оренді ТзОВ «Будівельник». Її цільове призначення – для розміщення та експлуатації основних, підсобних і допоміжних будівель і споруд будівельних організацій і підприємств.


 

На громадських слуханнях, окрім жителів Шацька, були присутні Людмила Цевух, в.о. Шацького селищного голови, та Сергій Карпук, голова Шацької районної ради.

-За детальним планом, ця територія ділиться на 5 земельних ділянок, на яких розміщене нерухоме майно (склади, прохідна тощо), що перебуває у власності Сергія Чумака, Сергія Шума та Шацького центру зайнятості. Власники об’єктів кажуть, що відповідно до закону вони можуть претендувати на ці земельні ділянки. Якщо під час слухань надійдуть конкретні пропозиції щодо детального плану та перспективи розвитку цієї території, то вони будуть розглядатися впродовж місяця, а потім розробник або спростовує їх, або підтримує, - зазначив на початку слухань Сергій Гірич, начальник відділу землекористування, охорони навколишнього середовища та архітектурно-будівельного контролю виконкому селищної ради.

Сергій Гірич ознайомив присутніх із темою слухань
Сергій Гірич ознайомив присутніх із темою слухань

 

Сергій Чумак у своєму виступі наголосив, що, відповідно до закону, в разі переходу права власності на об’єкти нерухомості земельна ділянка розділяється в межах попередньої конфігурації з тим самим цільовим призначенням, в даному випадку – для промислового розвитку.

-Тобто як власники об’єктів нерухомості на цій земельній ділянці ми можемо претендувати і на територію для їх обслуговування – в межах території, яка була в попереднього власника, - зазначив Сергій Юрійович.

Сергій Чумак стверджує, що має повне право на цю землю
Сергій Чумак стверджує, що має повне право на цю землю

 

Яку саме промисловість хоче розвивати на цій території, він ще не знає, найперше хоче стати власником землі, а потім, якщо виграє судовий процес у селищної ради, може навіть цю ділянку їй … продати.

Володимир Шум, представник від іншого власника Сергія Шума, хоче перевести на цю територію свій бізнес, який зараз розміщений біля Шацького ринку.

Володимир Шум хоче перевести на цю ділянку свій бізнес
Володимир Шум хоче перевести на цю ділянку свій бізнес

 

Сергій Карпук та Олександр Наумич, депутат Шацької районної ради, голова постійної комісії з питань екології, вбачають на цій території іншу перспективу – розширення території Шацької дитячо-юнацької спортивної школи та будівництво спортивних майданчиків. Є велика потреба в такому кроці, оскільки приміщення спортивного закладу побудоване  в прибережній смузі озера, через що неможливо оформити документи на землю. Більше того, школа, яка має декілька відділень, абсолютно не відповідає нормам сучасного дитячого закладу і потребує розширення.

-Можливо, вам вистачить 20 сотих для обслуговування об’єктів, а решту громада залишить у спільній комунальній власності і передбачить територію для будівництва у майбутньому спортивної школи? - звернувся до власників майна голова районної ради.

-Спортшколу можна побудувати в інших місцях: біля селищного стадіону, біля старої поліклініки чи на території колишнього рибцеху – апелював до нього Сергій Чумак. – Якщо ви порушите мої права, я вимушений буду подати в суд на селищну раду.

З залу лунали репліки:

–Поки це ще не ваша земля, а селищної ради... 

–Заберіть з неї свої об’єкти і господарюйте в іншому місці…

–Селищна рада має повне право надати цю землю в оренду, провести аукціон на право власності на оренду тощо...

Зрештою, одна пропозиція – обґрунтована, в письмовій формі – надійшла від Василя Печука. В ній йшлося про те, що в детальному плані не враховано перспективу розширення існуючої території Шацької ДЮСШ. Цей заклад розташований у прибережній смузі озера Велике Чорне та обмежений у своїй території. У спортшколі сьогодні функціонують 4 спортивні секції, планується відкриття нових відділень.

«Прошу при обговоренні детального плану розширити територію спортивної школи за рахунок земель комунальної власності Шацької селищної ради», - йшлося у пропозиції.

Відповідно до закону ця пропозиція розглядатиметься впродовж місяця.

Мирослава ЦЮП’ЯХ

Олександр Наумич бачить на цій території приміщення спортивної школи
Олександр Наумич бачить на цій території приміщення спортивної школи

 

 

 

Коментарі
21 Червня 2018, 15:58
<p>якщо людина купила майно придбала чи взяла на паї не важно так і земля йому належить це треба бути дол...ми щоб таке говрити що земля не його нерухомість в нас що у повітрі висить чи що ????</p>
21 Червня 2018, 23:24
Тобто Ви пропонуєте віддати біля озера 1,5 га землі двом особам? Для обслуговування їхнього &quot;майна&quot; хватит по 20 соток кожному! Народ будьте уважні це землі громади! Не допускайте дерибану землі! Депутатам яких обрали ставте питання про що вони думають коли голосують! Дерибанячи землю грабують Вас і Ваших нащадків! Не все вимірюється в грошах! Думайте про майбутнє!<br/>Просніться!
21 Червня 2018, 23:45
Громада Вас дурять! Згідно детального плану ці землі хочуть зробити під обслуговування житлових будівель і споруд! Тобто селищна рада заплатила гроші за виготовлення детального плану території, щоб потім віддати двом особам під будівництво! А Сергію Юрійовичу треба оприділитися чи то промислова земля чи для забудови! Ганьба депутатам які не відстоюють право громади, і не розуміють за що вони голосують! Якось так! Чого бідні бо дурні! Чого дурні бо бідні!<br/>Вся повнота влади у цих питаннях в руках громади! Громада спить!
22 Червня 2018, 00:35
Якщо я куплю гараж, то і машина, яка в гаражі, теж моя? Земля то земля, а майно це майно. Я б виставив рахунок за користування землею, якщо майно цих людей знаходиться на території селищної ради
22 Червня 2018, 16:42
Та скільки тим чумакам та шумам треба?!! Все землі і землі. Ніяк не наїдяться. І біля Люцимера і біля Варварукової і біля світязя... Ще де не захопили? Біля криниці?
Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром