Хто контролює видобуток сапропелю на Прибичі

20 Червня 2018, 13:55
3970

Стали відомі імена, тих хто розпоряджається корисними копалинами Шацького району.

Дослідження провів Центр журналістських розслідувань «Сила правди», - повідомляє Громадське Волинь.

Про надра у Волинській області говорять переважно в контексті видобутку бурштину. Але тут є не лише поклади сонячного каміння, а й інші корисні копалини, на які поклали око місцеві депутати, кіпрські компанії, приватні структури, які пов`язані з політиками.

Cтаном на 2018 рік Державна служба геології і надр надала 38 спецдозволів на користування надрами на Волині. Йдеться про такі корисні копалини, як торф, крейда, глина, пісок, питні і технічні води, сапропель, самородні руди, бурштин, базальт та ін.

Сапропель видобувають на двох озерах Волині: Прибич Шацького району, та Синове Старовижівського. 

1. Кияни видобувають сапропель в озері Синовому через фірму ТзОВ «Волиньсапрофос». Фірма отримала спецдозвіл в 2016 році терміном на 20 років. Основний вид діяльності – виробництво добрив. Засновниця компанії – киянка Кірєєва Ірина Вікторівна.

2. ТзОВ «Зендер Україна» має спецдозвіл на видобуток сапропелю у двох родовищах – Біле ( з 2013 по 2033 роки) і Прибич ( з 2014 по 2032 роки). 

За інформацією з You control, серед засновників компанії – Середюк Ігор Олександрович, граф Оксфордський та Асквітський Реймонд Бенедикт (Сполучене Королівство), Зендер Корпорейшн Лімітед, Талар Холдингз Лімітед.

Коментар
27/04/2024 П'ятниця
26.04.2024