17 червня в Шацьку: день народження відзначає головний комунальник Шацька Іван Коваль

17 Червня 2018, 09:35
1318

Цитата дня: «Нації, де переважають «нейтральні, неминуче засуджкені на смерть і рабство». В'ячеслав Липинський

Цей день в історії: 1885 - в Нью-Йорк на борту французького пароплава «Isere» прибув дарунок французького народу Сполученим Штатам: статуя Свободи.

1935 - створена американська кінокомпанія «Парамаунт пікчерз».

1941 - відданий наказ верховного головнокомандування збройних сил Німеччини почати здійснення плану «Барбаросса» з ранку 22 червня.

1970 - Едвін Ленд (Edwin Herbert Land) запатентував камеру «Polaroid».

1982 - у виступі на Генеральній Асамблеї ООН президент США Рональд Рейган назвав СPСР імперією зла.

1985 - з'явилася кабельна телемережа «Discovery».

2000 - На території Великобританії зупинено повітряне сполучення. Близько 10 години ранку вийшов з ладу комп'ютер Національної авіадиспетчерської служби. 

Народились: 

1929 - Тигран Петросян, 9-й чемпіон світу з шахів.

1946 - Беррі Манілов, американський поп-виконавець, композитор, піаніст і вокаліст, автор гімну фірми «Макдоналдс».

1962 - Олександра Захарова, актриса театру і кіно, дочка Марка Захарова.

Іменини

Іван, Марія, Марфа, Митрофан, Назар, Петро, Софія 

17 червня день народження святкує начальник КП «Будинкоуправління», депутат Шацької селищної ради Іван Коваль, а також працівниця Шацького ЦНАПу шачанка Ірина МарковичРайон.Шацьк щиро вітає іменинників і бажає довголіття, здоров'я, благополуччя у родинах!

Про це Район.Шацьк писав рік тому:

Хірург Володимир Бондаренко: «У старій лікарні доводилось працювати в спартанських умовах»

«Мабуть, в Шацькому районі немає такої сім’ї, яка не пройшла б через руки хірурга Шацької районної лікарні Володимира Івановича Бондаренка,» - так каже про свого колегу головний лікар Шацької районної лікарні Світлана Крецу.

Він - один з найдосвідченіших лікарів, що працюють у Шацькій районній лікарні, через вправні руки якого пройшла чи не кожна родина з району, і не тільки. За 36 років роботи у медичному закладі до хірурга зверталися й чимало жителів Білорусі, Росії та України, які приїжджали відпочивати на Шацькі озера та потребували допомоги лікаря. І жодного свого пацієнта кваліфікований хірург не залишив без уваги та лікування!

1

Погода

До самого вечора у Шацьку протримається мінлива хмарність, лише під кінець дня небо очистилося від хмар. Без опадів. Температура +16+26.

Народний прогноз погоди

16 червня вшановується пам'ять мученика Лук'яна. У народі цей день називали Лука Вітренник, оскільки вітер у цей день був головним персонажем. На Луку найбільше боялись північно-східного вітру, який нібито приносить з собою безперервні дощі, шкідливі при дозріванні жита. Наші пращури уважно слідкували за напрямком вітру: з північної сторони - буде день ясний; прохолодний вітер - може бути дощ з градом; з півдня чи заходу - до негоди; з південного заходу - негода надовго.

 

Коментар
16/04/2024 Вівторок
16.04.2024
15.04.2024