В Шацькій ОТГ обіцяють працедавцям провести рейди-обстеження на дотримання трудового законодавства

09 Червня 2018, 13:55
1736

Аби забезпечити виконання дохідної частини бюджету Шацької селищної ради та для здійснення контролю за дотриманням законодавства про працю суб’єктами господарювання Шацької громади, в квітні  рішенням селищної ради було утворено комісію з легалізації робочих місць та наповнення селищного бюджету, - йдеться на сайті Шацької ОТГ

В органі місцевого самоврядування нагадують підприємцям та працівникам, особливо тим, які працюють в літній період, що виплата зарплати «в конвертах» позбавляє працівників на соціальний захист у майбутньому, оскільки до страхового стажу для призначення соціальних виплат не включаються періоди, за які не сплачені страхові внески. Відсутність цивілізованих трудових відносин позбавляє можливості працівників на захист своїх трудових прав на пільги, соціальні гарантії, пенсійне забезпечення, та є свідченням наявних порушень трудового законодавства як роботодавцем так і найманими працівниками.

Від рівня заробітної плати найманих працівників прямо пропорційно залежить надходження податку з доходів фізичних осіб – основного джерела  наповнення бюджету  селищної ради. Від цього залежить утримання місцевої інфраструктури, а саме: фінансування закладів освіти й культури, охорони здоров’я, забезпечення благоустрою і таке інше.

Тому Шацька ОТГ звертається до працедавців та найманих працівників, які працюють на території громади, та попереджає, що вже найближчим часом комісія розпочне проводити  рейди-обстеження стану виконання суб’єктами господарювання вимог трудового та податкового законодавства. В цьому питанні селищна рада надіється на розуміння і співпрацю зі сторони роботодавців та найманих працівників.

З метою налагодження діалогу з громадськістю та оперативного реагування на випадки порушення законодавства про працю та зайнятість населення, просять повідомляти інспектора праці Шацької селищної ради за адресою: смт Шацьк, вул. Природна,33, відділ економічного розвитку, комунального майна, містобудування та архітектури, тел. 20 256

 

 

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром