Підрахували, скільки волиняни сплатили туристичного збору

06 Червня 2018, 16:55
1634

Протягом п’яти місяців 2018 року місцеві громади Волині отримали 180,3 тисячі гривень туристичного збору.

Із загальної суми надходжень 107,6 тисячі гривень сплачено фізичними особами-суб’єктами підприємництва. Юридичні особи за цей час сплатили 72,7 тисячі гривень цього місцевого збору, – повідомили в ГУ ДФС у Волинській області, - повідомляє Перший. 

Оскільки погодні умови максимально сприяють активному сезону відпочинку, податківці звертають увагу господарюючих суб’єктів на необхідності своєчасно перераховувати передбачений ст. 268 Податкового кодексу України туристичний збір до бюджетів громад.

«Волинь має особливий туристичний потенціал. Власники готелів, кемпінгів та інших приміщень, де громадяни тимчасово проживають під час відпочинку, повинні врахувати, що вони зобов’язані перераховувати визначені рішенням органів місцевого самоврядування суми туристичного збору до бюджету відповідної територіальної одиниці. Суб’єкти підприємництва використовують з комерційною метою потенціал та можливості території, тому повинні в межах чинного законодавства подбати про наповнення бюджету», - наголошує в.о. начальника ГУ ДФС у Волинській області Віталій Чуй.

Посадовець підкреслив, що органи місцевої влади теж повинні пильнувати, щоб всі підприємливі особи в період курортного сезону здійснювали діяльність з офіційної державною реєстрацією та сплачували визначені законом платежі до бюджету.

«Саме керівники територіальних громад найкраще володіють інформацією про тих, хто отримує дохід від надання житла для проживання відпочивальників. Роз’яснювальна робота з такими підприємцями – це додаткові доходи бюджету громади», - підсумував Віталій Чуй.

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024