У Шацькому національному парку прокоментували поліцейські обшуки

06 Червня 2018, 10:45
5321

Працівники Нацполіції 4 червня провели обшук і вилучення документів в Шацькому національному природному парку.

Про це повідомила директорка Шацького НПП Марія Христецька, - пише інтернет-вдання РЕСУРС.

Обшук проводили на підставі ухвали суду та депутатського запиту Волинської обласної ради з приводу нібито незаконної вирубки дерев у Гушівському хуторі.  Ніяких попередніх запитів щодо надання необхідних документів від правоохоронних органів не надходило. Усі необхідні папери для перевірки дирекція парку надала без зволікань, адже ніяких порушень в діях парку немає, документи і дозволи в наявності, - розповідає очільниця національного парку.

«Мене дивує ця ситуація, бо нещодавно екологічна інспекція проводила перевірку з приводу дозволів саме на цю вирубку, ніяких порушень з нашого боку не виявлено», — коментує інцидент Марія Христецька.

Вирубка, про яку йдеться, знаходиться в зоні стаціонарної рекреації, де розташована база відпочинку, яка приймає туристів з 2011 року. Директорка парку наголошує, що проводили іншу господарську рубку поодиноких дерев з метою впорядкування і облаштування території відпочинку.  Такі роботи проводять щороку і ніяких нарікань чи порушень з цього приводу  парк раніше не мав, стверджує дирекція природної зони. Крім того, впорядковування  на цій території проводились до початку періоду тиші (з 1 квітня по 15 червня щороку), правил якого мають дотримуватися усі лісогосподарські підприємства відповідно ст. 39 Закону України «Про тваринний світ».

Про те, що комусь вигідно гальмувати роботу працівників національного парку, особливо напередодні початку літнього сезону, свідчить й тривала суперечка навколо облаштовування центрального пляжу у селі Світязь. Перші відпочивальники вже є, а от роботи на пляжі, ініційовані Шацьким НПП, тривають досі. Головне, для окремих представників громади, запевняють у нацпарку, - власний бізнес і очікування звичних прибутків, здебільшого від торгівлі, і без вкладання в розвиток інфраструктури тих місць, де вони провадять свій бізнес. До того ж, вони помилково розраховують на те, що закон можна якось обійти, а центральний пляж розділити і приватизувати для здійснення підприємницької діяльності.

«Торгівля, хаос і безлад - це роками триває на Шацьких озерах під час літнього сезону, але так не повинно бути надалі. Зони відпочинку у національному природному парку матимуть належний, цивілізований вигляд», — переконана директорка Шацького НПП Марія Христецька.

3
Таким хочуть бачити центральний пляж на Світязі
Таким хочуть бачити центральний пляж на Світязі

Коментарі
06 Червня 2018, 21:17
Я в шоці
07 Червня 2018, 01:56
засралась машка
05 Липня 2018, 16:30
ЧОМУ Ж ПРАЦІВНИКИ ПАРКУ МОВЧАТЬ ЧИ ТАМ ВЖЕ НЕ ЗАЛИШИЛОСЬ ІЗ ЗДОРОВИМ ГЛУЗДОМ
Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром