5 червня в Шацьку: день народження відзначає лікарка Шацької лікарні Тетяна Матейчик

05 Червня 2018, 09:00
2815

Цитата дня: «Кожен ранок — це час почати життя знову». Пауло Коельйо. Мактуб.

Цей день в історії:

Всесвітній день охорони навколишнього середовища

1910 — В Києві відбувся перший в історії політ вітчизняного літака (пілот літака — автор його конструкції професор Олександр Кудашев).

1919 — В ході українсько-польської війни розпочалася Чортківська операція Української Галицької Армії (УГА), в ході якої від поляків визволили Чортків, Тернопіль, Бучач та Перемишляни.

1990 — Всеукраїнський Православний Собор у Києві проголосив відродження Української Автокефальної Православної Церкви (УАПЦ), відновив церковну структуру у вигляді патріархату і обрав першим українським патріархом митрополита Мстислава Скрипника.

Іменинники: Адріан, Олександр, Олексій, Андрій, Афанасій, Борис, Василь, Геннадій, Данило, Дмитро, Євдокія, Іван, Ігнатій, Костянтин, Леонтій, Марія, Михайло, Микита, Петро, Роман, Севастян, Федір.

% червня день народження святкують Зінчук Галина Антонівна, вчитель Шацької школи-гімназії, а також Матейчик Тетяна Олександрівна, завідувачка терапевтичним відділенням Шацької районної лікарні. Район.Шацьк вітає іменинниць і бажає міцного здоров'я, успіхів у роботі та благополуччя!

Про це Район.Шацьк писав рік тому:

21-річний житель Шацького району хотів покінчити життя самогубством

Студент, родом із Шацького району, хотів померти через конфлікт з рідними та дівчиною, а також через ігрову залежність.

Погода 5 червня

Ясним небо у Шацьку буде тільки вранці, потім його затягне хмарами, які протримаються до пізнього вечора. Без опадів. Температура +21...+24.

Народний прогноз погоди: 5 червня вшановується пам'ять святителя Леонтія Ростовського і чудотворця Романа Углицького. На Леонтія закінчують саджати огірки. Наші пращури помітили: "Багато ґедзів у цей день - до хорошого урожаю огірків". Якщо вранці трава пахне сильніше звичного - на дощ.

 

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром