Аварії, зникнення та алкогольні сп'яніння: Шацька поліція закликає батьків дбати про безпеку своїх дітей

02 Червня 2018, 13:35
6021

З початком літнього періоду зростає кількість подій щодо дитячого дорожньо-транспортного травматизму, фактів безвісного зникнення дітей, їх бездоглядності, доведення неповнолітніх до стану сп’яніння дорослими особами, продажу підакцизних товарів неповнолітнім, нещасних випадків на водойма, - повідомляє Шацьке відділення поліції у Facebook. 

Так, впродовж 2017 року на території Шацького району було зафіксовано:
- 5 дорожньо-транспортних пригод за участі дітей (4 з яких у літній період);
- 9 фактів безвісного зникнення дітей, 5 з яких у літній період (місце знаходження усіх дітей було встановлено);
- 1 випадок виявлення невідомої дитини під час літнього сезону відпочинку громадян;
- 17 фактів доведення неповнолітніх до стану алкогольного сп’яніння дорослими особами;
- виявлено 6 порушень правил торгівлі пивом, алкогольними, слабоалкогольними напоями і тютюновими виробами за участі дітей, з них 4 випадки продажу підакцизної продукції неповнолітнім особам, 2 факти здійснення торгівлі слабоалкогольними напоями (пивом) неповнолітніми особами.

Однак, в травні місяли лише за один день на території сусіднього Любомльського та Камінь-Каширського району зафіксовано 2 нещасні випадки на водоймах в яких загинули діти, а саме на ставках. 

В зв’язку з вище викладеним, початком літніх канікул та літнього сезону відпочинку, Шацьке відділення поліції ЗАКЛИКАЄ батьків належним чином виконувати обов’язки щодо забезпечення необхідних умов догляду, виховання та проживання дітей. Пам’ятайте, що безпека дітей залежить саме від піклування дорослих.

Ухилення батьків або осіб, які їх замінюють, від виконання передбачених законодавством обов'язків щодо забезпечення необхідних умов життя, навчання та виховання неповнолітніх дітей тягне за собою попередження або накладення штрафу від одного до трьох неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. Ті самі дії, вчинені повторно протягом року після накладення адміністративного стягнення, тягнуть за собою накладення штрафу від двох до чотирьох неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Згідно з Кримінальним кодексом України (ст.166) злісне невиконання батьками, опікунами чи піклувальниками встановлених законом обов'язків по догляду за дитиною або за особою, щодо якої встановлена опіка чи піклування, що спричинило тяжкі наслідки, карається обмеженням волі на строк від двох до п'яти років або позбавленням волі на той самий строк.

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром