Шацька дітвора побувала в монастирі і на прикордонній заставі

01 Червня 2018, 14:45
3755

Напередодні Дня захисту дітей Шацька районна рада організувала для дітей району екскурсійну поїздку.

26 діток соціально незахищених категорій Шацького району мали змогу побачити місто Володимир-Волинський, Зимнівський монастир, прикордонну заставу ім. І.Пархоменка біля м.Устилуг – інформує прес-служба районної ради. 

Найперше дітвора вирушила на прогулянку містом Володимир-Волинський. Тут в парку оглянули пам’ятники засновникам міста та мали змогу попити з джерел, що холодним ключем б’ють з-під землі. Далі всі потрапили до одного з найстаріших храмів Волині – кафедрального собору Успіння Пресвятої Богородиці.
Не менш захопливою була екскурсія до Зимнівського монастиря, що має давню історію та таїть багато загадок. Сестра-екскурсовод провела дітей одним з підземних ходів, що веде не лише до підземного храму, а й має вихід, за словами екскурсоводів, до Києво-Печерської лаври.

Але найбільше зацікавила маленьких екскурсантів прогулянка територією відділу прикордонної служби «Пархоменкове» Львівського прикордонного загону, що знаходиться біля міста Устилуг. Тут діти ознайомилися з історією застави, побачили дресированих собак, техніку, яку прикордонники використовують в своїй роботі. Але найбільше захопив процес неповного розбирання автомату Калашникова. І дівчатка, і хлопчики захотіли спробувати самим розібрати зброю.

Організувати поїздку вдалося завдяки підтримці служби у справах дітей Шацької РДА, відділу соціальних служб для дітей та молоді територіального центру соціального обслуговування та допомозі благодійників.

2

2

2

2

1

2

1

3

2

2

2

1

2

3

1

 

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024