Учнів школи села Підманове ознайомили з духовною спадщиною краю та пригостили морозивом

30 Травня 2018, 18:30
2845

Справжній українець повинен не тільки любити, а й знати свій рідний край, його історію та культурну спадщину. Саме тому, з метою ознайомлення з храмами рідного краю, для учнів 4 класу ЗЗСО І-ІІст. с.Підманове нещодавно провели урок-екскурсію з християнської етики «Божа мудрість у камені та фарбах».

Організатором цікавого заходу стала вчителька Сорока Лариса Миколаївна. Діти відвідали храм Різдва Іоанна Хрестителя на території пансіонату «Шацькі озера». Настоятель храму отець Леонід цікаво розповів учням історію його виникнення, особливості будови. З уст настоятеля діти довідались про значення кожної ікони Божого храму.

Продовженням екскурсії було відвідування Петро-Павлівського храму та Петро-Павлівського чоловічого монастиря в с.Світязь, де отець Леонід та ієромонах отець Аліпій показали дітям храм ікони Божої Матері «Спорительниці хлібів» і храм Преподобного Олексія,чоловіка Божого, а також трапезну, супроводжуючи захопливими розповідями про розписи на стінах. Своїм церковним співом змусили затамувати подих четвертокласників. А особливо запам’ятаються миті, коли діти отримали можливість особисто задзвонити в церковні дзвони на території храму.

Завершенням екскурсії став відпочинок біля мальовничого озера Світязь, під час якого діти отримали солодощі від отця Леоніда. Школярі були безмежно вдячні класоводу Сороці Ларисі Миколаївні та отцю Леоніду за змістовно та цікаво проведений час.

4

4

3

2

4

3

3

3

2

3

3

4

4

4

 

Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром