В районі не хочуть приєднання Шацького МУВГ до Ратнівського

29 Травня 2018, 13:10
2506

В Шацьку працівники міжрайонного управління водного господарства не хочуть приєднуватися в процесі реорганізації до Ратнівського МУВГ.

Про це йшлося на сесіях  Шацької селищної ради та Шацької районної ради, де депутатами розглядалися відповідні листи . Депутати обох органів місцевого самоврядування підтримали звернення працівників, в якому ті вказували на причини, чому не хочуть приєднуватися до ратнівчан. Перше - це віддаленість території та відсутність прямого сполучення, що значно ускладнить роботу Шацького МУВГ в обслуговуванні меліоративних каналів та осушених земель, яке працює на два райони. 

Депутати направили відповідні звернення до Волинської обради, Волинської ОДА та Державного агентства водних ресурсів України

Як повідомляється на сайті Волинського обласного управління водних ресурсів, 24 травня відбулось засідання постійної комісії обласної ради з питань екології, раціонального використання природних ресурсів.

Серед ряду питань, які обговорювались на засіданні, було розглянуто питання «Про звернення Шацької селищної ради (щодо реорганізації Шацького міжрайонного управління водного господарства)».

Заступник начальника Волинського обласного управління водних ресурсів Мушка В.Г. повідомив, що у рамках реалізації європейського законодавства, спочатку планували залишити з семи лише три управління водного господарства в області як окремі юридичні особи. У цьому полягає концепція переходу від адміністративного принципу управління водними ресурсами, передбачається реорганізація всієї водогодосподарської галузі України, у тому числі, районних та міжрайонних управлінь водного господарства.

Після надання належного обгрунтування Волинським облводресурсів Держводагентстві було прийнято рішення лишити чотири управління. Таким чином, Шацьке управління реорганізують шляхом приєднання до Ратнівського управління. Всі функції, які виконувало Шацьке МУВГ, лишаться у нього, за винятком того, що будуть скорочені деякі посади.

За результатами роботи Комісії буде підготовлене протокольне рішення.

Коментар
19/04/2024 Четвер
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром