28 травня в Шацьку: день Святого Духа

28 Травня 2018, 09:10
1812

Цитата дня: «Тому кажу вам: усякий гріх та зневажливі слова буде прощено людям, але зневажливі слова проти духу прощено не буде. Наприклад, хто скаже слово проти Сина людського, тому буде прощено, а хто говоритиме проти святого духу, тому не буде прощено ані в цьому віці, ані в прийдешньому». (Матвія 12:31-32).

Цей день в історії:

Сьогодні День Свято́го Ду́ха, Ду́хів День, Богоду́хів день — древнє християнське свято. Цей день є особливим церковним святом на честь третьої Особи Трійці. Згідно з православним ученням, саме сходження Святого Духа на апостолів явило піклування Триєдиного Бога: Бог Отець творить світ, Бог Син спокутує людей від рабства дияволу, а Бог Дух Святий освячує світ через Церкву.

Всеукраїнський день краєзнавства — в Україні відзначається починаючи з 2017 року, цей день 1925 року вважається офіційною датою інституціоналізації вітчизняного краєзнавчого руху.

1923 — генеральний прокурор США оголосив, що жінки мають право носити штани де завгодно й коли їм це заманеться.

1925 — в місті Харкові розпочалася І Всеукраїнська конференція з краєзнавства під час роботи якої було створено Український комітет краєзнавства.

1987 — 19-річний німецький льотчик-аматор Матіас Руст на спортивному літаку приземлився на Красній площі у Москві.

1985 — команда київське «Динамо» забила свій 2000-й гол у чемпіонатах СРСР.

1997 — в Києві голови урядів України й Росії підписали пакет документів про базування й розподіл Чорноморського флоту.

2009 — у Києві відкрили Культурно-просвітницький центр «Alex Art House».

Народилися:

1972 — Положинський Олександр Євгенович, український рок-співак і шоумен, лідер гурту «Тартак».

Померли:

1916 — Франко Іван Якович, один із найвизначніших духовних провідників України, письменник, вчений, громадсько-політичний діяч, публіцист. Похований у Львові на Личаківському цвинтарі.

Іменинники: Дмитро, Макар.

Про це Район.Шацьк писав рік тому:

Вихованці Шацького дитсадка показали, як вони люблять Україну

«Хай в серці кожної дитини – живе любов до України!» Під таким гаслом відбувся чудовий захід в Шацькому дитячому садочку №1 в дошкільній групі «Сонечко».

2

Погода 28 травня

Хмари, які з'являться у Шацьку вдень, протримаються недовго - ввечері очікується ясна погода. Без опадів. Температура +19...+25.

Народний прогноз погоди: 28 травня відзначається день пам'яті Пахомія Великого, який мав дар чудотворця і зцілював від недуг. У народі цей день називали Пахомієм Теплим, або Пахомієм Бокогрієм: "Прийшов Пахом - запахло теплом". Як правило, цей день завжди буває теплим і вказує на те, що літо, яке наступає, теж буде теплим.

Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024