27 травня в Шацьку: день народження святкує Микола Шевчук, начальник НАСК «Оранта»

27 Травня 2018, 09:35
3306

Цитата дня: «Істина не багатослівна, для брехні слів завжди недостатньо». Фрідріх Ніцше

Цей день в історії: 1657 - Священна Римська імперія зобов'язалася допомогти Польщі в боротьбі з українським козацтвом.

1753 - завершено будівництво Андріївської церкви в Києві.

1794 - імператриця Катерина ІІ видала рескрипт про заснування нового міста і порту в Хаджибеї і затвердила перший генеральний план міста Одеси.

1821 - заснована Миколаївська астрономічна обсерваторія.

1895 - англійський винахідник Бірт Акрес (Birt Acres) запатентував кінопроектор.

1971 - у присутності 103 000 глядачів, відбувся прощальний матч Льва Яшина. У цьому матчі збірна клубів всесоюзного спорттовариства «Динамо» (у матчі брали участь майстри з Москви, Києва і Тбілісі), грала проти збірної зірок Світу, за яку грали Ейсебіо, Боббі Чарльтон, Герд Мюллер і багато інших. Гра закінчилася рахунком 2:2.

1993 - скасування в Росії кримінального переслідування за гомосексуалізм.

Народились: 

1894 - Дешіел Хеммет, американський письменник, автор детективів («Червона жнива», «Скляний ключ», «Мальтійський сокіл»).

1922 - Крістофер Лі, американський актор («Собака Баскервілів», «Мумія», «Распутін», «Людина із золотим пістолетом», «1941»).

1967 - Марія Шукшина, заслужена артистка Росії, телеведуча.

Іменини

Олександр, Іван, Леонтій, Макар, Максим, Марк, Микита, Петро, Тихон 

27 травня день народження відзначає Шевчук Микола Григорович, ветеран органів внутрішніх справ, колишній начальник Шацького РВ УМВС, тепер - керівник відділення страхової компанії «Оранта» в Шацьку, голова ветеранської організацій працівників МВС. Район.Шацьк вітає іменинників і бажає успіхів, добра та миру!

Про це Район.Шацьк писав рік тому: 

Житель Шацька став призером чемпіонату України з кантрі-кросу на квадроциклах

Житель Шацька Андрій Печук – затятий майстер гонок на квадроциклах. У його послужному списку є й призові місця на етапах чемпіонату України. Шачанин відзначився на третьому етапі чемпіонату України з кантрі-кросу на квадроциклах «Ukrainian Cross-Country», зайнявши високе третє місце. 

1

Погода

У Шацьку майже весь день буде сонячно, лише інколи сонце заступатимуть незначні хмари. Без опадів. Температура повітря +14 +25.

Народний прогноз погоди

27 травня вшановується пам'ять святого мученика Ісидора. В давні часи цього дня очікували, як закінчення будь-яких холодів: «На Ісидора відійдуть усі сивери (холода)». Але якщо день видавався все-таки холодним, то варто було очікувати такого ж літа: «На Сидора сиверко (північний вітер), і все літо таке». В день Ісидора прилітають ластівки, приносять тепло.

 

Коментарі
28 Травня 2018, 20:25
Крутіші за бандерівські понти!
Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024