25 травня в Шацьку: ура, канікули!

25 Травня 2018, 11:30
У Шацькій школі-гімназії також розпочались канікули 2368
У Шацькій школі-гімназії також розпочались канікули

Цитата дня: «Коли ми повертаємося до будівлі школи, де колись навчалися, нам щоразу здається, що будинок став іншим, але це не будівля — це ми змінюємося, і кожна зустріч зі старою школою дає нам відчути, як далеко ми пішли, як багато втратили, якими іншими ми були.» Олександр Червінський

Цей день в історії: 

996 - в Києві освячена перша на Русі кам'яна церква в ім'я Першої Пречистої Пресвятої Богородиці, знаменита Десятинна церква.

1829 - у Лондоні відбулася прем'єра Першої симфонії Мендельсона.

1926 - в Парижі єврейським терористом Шварцбардом Шалом в помсту за єврейські погроми на Україні убитий лідер українських націоналістів Симон Петлюра.

1935 - Джессі Оуенс протягом 45 хвилин встановив 4 світові рекорди з легкої атлетики. У стрибках у довжину, де Оуенс вперше подолав рубіж 8 м, його рекорд протримався 25 років.

1973 - у Києві розпочався перший Всесоюзний фестиваль мистецтв «Київська весна».

1996 - в Києві відновлений пам'ятник княгині Ользі, зруйнований у 1919 році.

Народились: 

1889 - Ігор Іванович Сікорський, авіаконструктор, творець перших російських літаків і перших американських гелікоптерів.

1976 - Сандра Насіч, вокалістка німецької групи «Guano Apes».

Іменини: 

Герман, Денис, Євдокія, Іван, Петро, Семен, Федір, Пилип 

Сьогодні в усіх школах України пролунав останній дзвінок, і, нарешті, для дітей та вчителів розпочнуться такі довгоочікувані літні канікули! Також сьогодні в Україні відзначається день філолога. Район.Шацьк вітає усіх зі святом і бажає сили, наснаги, здоров'я і миру!

Про це Район.Шацьк писав рік тому:

Шачани побували у Верховній Раді

Делегація з Шацького району побувала на екскурсії у Верховній Раді України. 25 травня, жителі Шацького району на запрошення народного депутата Степана Івахіва відвідали Верховну Раду. До 20 чоловік - керівники району, голови сільських рад та об'єднаної територіальної громади, представники сфер освіти, охорони здоров'я, культури тощо - оглянули головну сесійну залу, побачили «вживу» деяких прославлених на всю Україну нардепів.

Погода

У Шацьку очікується похмура погода, у другій половині дня небо прояснилося, щоб незабаром знову сховатися за хмарами. Без опадів. Температура повітря - +11 +24.

Народний прогноз погоди

У цей день вшановується пам'ять святителя Єпіфанія, архієпископа Кіпрського. Єпіфаній відомий як видатний церковний учитель і чудотворець. У давні часи помітили, якщо на Єпіфанія ранок у червоному кожусі (червоне небо під час сходу сонця), то літо буде сухим, пожежонебезпечним.

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром