Шачани побували на святкуванні 100-річчя позашкільної освіти України

25 Травня 2018, 13:30
Гала-концерт фестивалю 1857
Гала-концерт фестивалю

Шацький БДЮТ та освітяни району долучилися до всеукраїнського фестивалю дитячої творчості, присвяченому 100-річчю позашкільної освіти України.

Урочисте відкриття заходу відбулося 16 травня у Волинському академічному обласному музично-драматичному театрі – інформує сайт Шацького БДЮТ.

На фестиваль прибули делегації освітньої галузі разом з начальниками управлінь освіти з різних куточків України, а також з Білорусі. З привітальним словом звернулися голова Волинської ОДА Олександр Савченко, заступник голови обласної ради Роман Карпюк та начальник відділу позашкільної освіти Міністерства освіти і науки України Алла Середницька.

Глядачі насолоджувалися гала-концертом кращих дитячих колективів «Дивосвіт дитячих талантів». Зацікавила гостей експозона «Позашкілля Волині. Формула успіху», створена обласними позашкільними закладами за різними напрямками: туристсько-краєзнавчим, художньо-естетечним, науково-технічним, дослідницько-експериментальним та еколого-натуралістичним.

17 травня в парку культури та відпочинку імені Лесі Українки відбулося продовження святкування позашкілля. Учасники дійства, гості та лучани мали змогу відвідати «Містечко майстрів» Центру естетичного виховання, «Туристське містечко» Центру туризму, спорту та екскурсій, «Містечко природи» еколого-натуралістичного центру, «Містечко науки» Малої академії наук, «Містечко техніки» Центру науково-технічної творчості. Також було проведено концерт художньої самодіяльності та конкурс-огляд духових оркестрів.

1
Майстер-клас крапковим розписом
Майстер-клас крапковим розписом

 

Вихованці гуртка «Ми малюємо світ» Шацького БДЮТ Марина Полюх, Дарина Стаднік та Дарина Лончук разом з керівником Іриною Вензловською долучилися до «Містечка майстрів». Вони вміло провели майстер-клас в цікавій техніці крапкового розпису (пуантилізму). Тож бажаючих його спробувати було чимало. А ще були представлені вишиті бісером картини від гуртка «Диво-намистинки» під керівництвом Олени Козак. Неперевершений майстер гумору Олег Голядинець, учень Смоляро-Світязької школи (керівник Майя Голядинець), учасник концерту, розвеселив глядачів історією «Як дід сало продавав».

1
Неперевершений майстер гумору Олег Голядинець
Неперевершений майстер гумору Олег Голядинець

 

Коментар
23/04/2024 Вівторок
23.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром