В Шацькому РБК хочуть зацікавити молодь якісним дозвіллям

24 Травня 2018, 18:35

В Шацькому районному Будинку культури  відбулася творча лабораторія для клубних працівників району на  тему: «Організація вечорів відпочинку в різних стилях». 

Провідний методист Вікторія Ягодинець  розповіла про методику та проведення вечорів відпочинку, ознайомила з різноманітними формами вечорів. Вона відзначила, що характер вечора відпочинку та його програма залежать від складу учасників. З самого початку проведення вечора відпочинку необхідно створити певний настрій, його емоційну установку.

Методист Марія Шпак звернула увагу на дозвілля молоді. Клубним працівникам потрібно вводити нові форми й методи організації дозвілля, які дадуть можливість молоді розкрити талант, духовно-емоційні та розумові здібності.

Директорка Шацького МБК Ніна Вирович поділилась досвідом проведення дозвілля  для тих, кому  за 30, вечорів у стилі ретро, які вже стали традиційними в Будинку культури.

Завідуюча  клубу с. Затишшя Тетяна Шульга розповіла про організацію дитячого дозвілля, дискотек для дітей.

Всі клубні працівники району мали можливість обмінятись досвідом проведення дозвілля у своїх закладах, адже специфіка роботи по проведенню дозвілля у кожного різна, але мета одна - зробити цікавим  дозвілля в закладах культури  району для різних відвідувачів.

Директорка РБК Валентина Ханзерук  відмітила, що молодіжна аудиторія настільки  різнопланова і її погляди на життя неординарні, що перед працівниками клубних закладів району виникає питання: «Як зацікавити молодь, щоб вона відвідувала клубні заклади?». З цією метою фахівці підготували  анкети та доручили керівникам клубних закладів провести опитування   серед молоді району.  

Взяла участь у творчій лабораторії  начальник відділу культури Шацької райдержадміністрації Оксана Юхимук, яка відмітила, що лише при хорошій організації дозвілля до закладів культури буде йти молодь. Наголосила на важливості організації дозвілля в закладах культури для дітей під час літніх канікул.

Також розглядались і робочі питання. Зокрема про проведення районного молодіжного фестивалю естрадної пісні «Майбутнє України», який запланований на 24 червня, тобто на День молоді, в смт.Шацьк, районного фестивалю  пончика, який відбудеться 13 липня в с. Світязь, та участь аматорських колективів району у   Міжнародному  фестивалі «Берегиня» 10 серпня в м. Луцьк. 

Валентина Ханзерук, директорка Шацького РБК